Фудбалери Крупе почели припреме за други дио сезоне: Јуриш на два трофеја

Дарко Пашагић
Фудбалери Крупе почели припреме за други дио сезоне: Јуриш на два трофеја

БАЊАЛУКА - Фудбалери Крупе започели су припреме за други дио сезоне у којој имају само један циљ, а то је да одбране дуплу крупу у Републици Српској.

Млади шеф стручног штаба прволигаша из кањона Тијесно Владимир Илић вјерује да се то може остварити поготово што је иза његових изабраника сјајно одрађена јесен.

- Жеља нам је да поновимо прошлогодишњи успјех и поново освојимо два трофеја у Републици Српској. Јесенас смо за то направили све предуслове, сада је остало да на прољеће све то финализујемо. У прволигашком каравану стекли смо четири бода предности у односу најближег пратиоца Слободу из Новог Града, док смо у Купу већ обезбиједили пласман у полуфинале - нагласио је Илић.

Жеља свих у Крупи на Врбасу је да се клуб врати међу премијерлигаше.

- Прошле сезоне смо то остварили на терену, али објективно нисмо имали предуслове за такмичење и морали смо одустати. Ове године ће бити сасвим друга прича. Уколико будемо први сигурно идемо у Премијер лигу. А, да ли смо близу тог циља, могло би да буде јасније послије првих пет уводних кола, јер ћемо до тада већ одиграти три дербија - наставио је Илић.

У зимском прелазном року редове Крупе напустила су три играча.

- Отишли су Младен Милошевић, Миодраг Рудар и Ален Нухановић, сва тројица у потрази за већом минутажом. У наше редове за сада је дошао само Милош Радаковић. Ријеч је о доскорашњем фудбалеру Ветерника, који је рођен 2004. године, а оно што је важно да се ради о играчу заштићеног годишта. У наредним данима требало би да буде још појачања, међу којима би требало да буде и звучних имена - рекао је Илић.

Највећи дио припрема Крупа ће обавити на свом терену.

- На њему имамо стварно идеалне услове за рад, тако да нам ни евентуалне временске неприлике не могу помрсити рачуне. Све до 30. јануара тренираћемо у кањону Тијесно, с тим да ћемо већ 26. одиграти први контролни сусрет против Јединства из Бихаћа. Онда ћемо се преселити у Медулин, гдје ћемо бити до 10. фебруара и за то вријеме одиграти четири утакмице на традиционалном турниру, који се организује у овом граду. За 18. фебруар је планирана провјера против федералног прволигаша Сим Бауа, а седам дана касније играмо “генералку” против Лакташа - додао је Илић.

Играчки кадар

На прозивци фудбалера Крупе, коју је обавио шеф стручног штаба Владимир Илић, било је присутно 26 фудбалера, а оправдано је био одсутан капитен Милош Перовић, који ће се екипи придружити за неколико дана. Кандидати за дрес јесењег првака у наставку сезоне су: Лука Дамјановић, Арсеније Матијаш, Слободан Ђекић, Предраг Ристановић, Бојан Батар, Лука Бабић, Немања Раковић, Небојша Бабић, Ђенаро Баутиста Љељи, Живко Бобић, Ајдин Реџић, Никола Митровић, Џафо Хаџић, Љубиша Никодиновић, Александар Петровић, Огњен Ђуричин, Бранко Росић, Срђан Мрзић, Кристијан Пенић, Огњен Крнета, Марко Вуклишевић, Ненад Љубичић, Василије Јотић, Лука Дрча, Давид Китић и Милош Радаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана