Фудбалери из Србије и Хрватске похапшени у Аустрији због намjештања мечева!

ГС
Foto: Архива

АУСТРИЈА - Чак деветорица фудбалера, углавном с простора некадашње Југославије, пала су због превара везаних за клађење на мечевима у којима су били актери.

Скандал у аустријском фудбалу! Чак деветорица играча ухапшена су у акцији федералне полиције Аустрије због сумње да су учествовали у намештању утакмица!Ријеч је о фудбалерима који играју у тамошњој трећој лиги.

Занимљиво, неколико њих је из Србије! Ово је комплетан списак ухапшених: Роберт Бенцун, Ратко Буљић, Дејан Ћосић, Милош Гицић, Бартоломеј Куру, Марјан Маркић, Дејан Нешовић, Филип Петерман и Ендрју Страпајевић.Јасно вам је по презименима да већина момака који су лишени слободе долази са екс-Ју простора.

Конкретно, Буљић (25 година) јесте Србин из Добоја, Милош Гицић (34) рођен је у Србији, док је Дејан Ћосић по пасошу Аустријанац, али јасно је да има српске корене. Такође, и Дејан Нешовић вуче корене из Србије.

Полиција је упала у куће осумњичених, извршила претрес и заплијенила ствари за које мисли да ће им бити корисне за истрагу. Фудбалери су осумњичени да су намештали мечеве у новембру прошле године.До тих сазнања се дошло уз помоћ експерата из компаније која прати све мечеве тог ранга такмичења.

- Поштење у спорту је најдрагоцијенија вриједност! Није уопште битно о ком рангу такмичења је ријеч. Зато смо одлучили да пажљиво преиспитамо ствари у трећој лиги и да "Спорт радар" прати тај ниво такмичења.

Они су имали задужење да нам укажу на потенцијално сумњиве мечеве. То је био начин да направимо важан корак у циљу спровођења наше политике која се заснива на нултој толеранцији за намештање утакмица - поручио је Герхард Милетић, први човек аустријског фудбалског савеза,преноси Курир.

Забрањено им да играју до пресуде. Свим фудбалерима изречена је суспензија бављења фудбалом до изрицања коначне одлуке.

То ће бити учињено по завршетку истраге и касније суђења.Одлука о забрани бављења фудбалом се не односи само на територију Аустрије већ на све државе које су чланице ФИФА. Дакле, копачке каче о клин док суд не каже своје...

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана