Фудбалери Борца од 19 часова у Торшавну траже визу за наставак европске одисеје

Дарко Пашагић
Фудбалери Борца од 19 часова у Торшавну траже визу за наставак европске одисеје

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца вечерас од 19 часова у Торшавну играју реванш меч првог кола квалификација за Лигу конференције против Б36, а у других 90 минута улазе са предношћу од 2:0 коју су остварили прије седам дана у Модричи.

Бањалучани су на Фарским острвима одрадили тренинг, мало се привикли на вјештачку подлогу и са доста оптимизма очекују меч који би им могао донијети европски искорак, али и повећати новчану награду коју додјељује Европска фудбалска федерација (УЕФА) за пролазак у наредну рунду такмичења.

- Очекује нас још једна тешка утакмица. У овај дуел улазимо са два гола предности и морамо да одиграмо паметно, концентрисано и без панике. Било би добро да постигнемо један гол, да олакшамо сами себи посао - рекао је првотимац Бањалучана Дејан Мелег.

Искусни везњак се осврнуо и на први сусрет одигран у Модричи у којем је његов тим дошао до вриједног тријумфа.

- Била је то за нас прва званична утакмица у потпуно другом саставу у односу на прошлу сезону, са новим стручним штабом. Уз све то, морали смо да играмо на замјенском терену. Све су то били разлози због којих смо у тај сусрет ушли под одређеним притиском. На срећу, све је испало како треба и мирно улазимо у одлучујућих 90 минута - наставио је Мелег.

Због свега наведеног очекује да игра “црвено-плавих” вечерас у Торшавну буде још боља, течнија и агресивнија.

- Претходних седам дана смо искористили да се још боље међусобно упознамо, али и да се привикнемо на вјештачку подлогу на којој ћемо играти вечерас. Свјесни смо да она и те како одговара домаћину, који годинама игра на њој. Њима наруку иду и временске прилике на Фарским острвима, гдје је далеко свјежије него у остатку Европе. Међутим, све су то проблеми на које се лако прилагодити и који су рјешиви - истакао је некадашњи фудбалер Црвене звезде и Ајакса.

Фарани ће у реваншу бити јачи за најбољег стријелца Брајана Јакобсена, који је први сусрет пропустио због повреде, и сигурно ће то бити још једна отежавајућа околност по госте.

- Он и Пољак Михаљ Пржибилски су сигурно највећа опасност по наш гол. Уколико њих неутралишемо и будемо опрезни приликом прекида, сигурно смо у другом колу - додао је Мелег.

Сан Марино или Луксембург

Уколико фудбалери Борца сачувају предност из првог сусрета и пласирају се у друго коло квалификација за Лигу конференције, наредни ривал биће им бољи из дуела Тре Фиори (Сан Марино) - Фола Еш (Луксембург). Први меч ова два ривала одигран у Луксембургу на велико изненађење завршен је побједом Тре Фиорија од 1:0, а реванш утакмица игра се вечерас од 20.45 часова у Серавалеу.

Утакмице другог кола на програму су 21. и 28. јула, а у првом сусрету домаћин ће бити “црвено-плави”, наравно, ако сачувају предност. И овај меч би требало да буде игран у Модричи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана