Фудбалери Борца на стадиону “Млакве” дочекују Сарајево: Побједа лијек за све ране

Дарко Пашагић
Фудбалери Борца на стадиону “Млакве” дочекују Сарајево: Побједа лијек за све ране

БАЊАЛУКА - Фудбалерима Борца у недјељу у Новом Граду (17 часова) играју четврти званични меч у сезони и то дерби против Сарајева.

Ова утакмица могла би да да одговор на питање да ли је почетна криза прошлост или су проблеми и даље присутни. Уједно и утакмица којом би могли да се искупе за ране, које су раном елиминацијом са међународне сцене и киксом на старту првенства нанијели највише себи, а потом и армији навијача. Свјесни су тога у табору Бањалучана и наглашавају да ће сви они који изађу на терен дати све од себе да дођу до повољног резултата, односно до побједе у дербију.

- За овакве мечеве не треба посебна мотивација. Сарајево се добро појачало, имају новог тренера који је са Вележом прошле сезоне освојио Куп, тако да су шансе подједнаке. У овај меч улазимо са циљем да дамо максимум. Сигурно да је хендикеп што не играмо на свом стадиону, али морамо се што прије привикнути на нови терен и покушати да остваримо што бољи резултат. Отежавајућа околност јесте свакако чињеница да на пут идемо без два значајна играча, Јове Лукића који је повријеђен и болесног Дарка Лазића и што се игра од 17 часова када ће бити изузетно вруће, али како је нама тако је и ривалу - истакао је помоћни тренер Борца Драган Шарац.

Рекао је да им је тешко пало испадање из Европе, а потом и реми са Слогом.

- Ово је шанса да покажемо да смо квалитетан тим. Испали смо из Европе иако и даље тврдим да смо бољи тим, затим смо испустили побједу у првом колу и све то је утицало на екипу. Мислим да дижемо форму и да очекујем квалитетну партију. На нама је да дамо максимум и да покушамо изаћи из резултатске кризе. Побједа би нам пуно значила. Свлачионица се дигла тако да смо сви мотивисани да исправимо ове киксева и да кренемо са добрим партијама и резултатима - додао је Шарац.

Дејан Мелег који је дуелу против Слоге постигао гол из слободног ударца је рекао да је дербије најлакше играти.

- За ове утакмице једноставно не треба велика мотивација. Сигурно да нам је жао што не играмо у Бањалуци, али без обзира на то морамо да пружимо максимум и одиграмо најбоље што можемо. На нама је да покажемо да овај тим вриједи, да има квалитет и да остваримо побједу која би нам пуно значила за наставак сезоне - рекао је Мелег.

Парови

Баш као и прво коло новог шампионата и друго ће се одиграти некомплетно. Због обавеза на европској сцени одгођени су сусрети Вележ - Игман и Тузла сити - Посушје. А, осим дуела на стадиону “Млакве” на терен ће овог викенда још: Слога (Д) - Леотар (субота, 19 часова), Широки Бријег - Слобода (недјеља, 19), Зрињски - Жељезничар (недјеља, 21 час).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана