Фудбалер Рудар Приједора Александар Радуловић о несугласицама са бившим тренером: Миленковићу смо сметали Иветић и ја

Синиша Котараш
Фудбалер Рудар Приједора Александар Радуловић о несугласицама са бившим тренером: Миленковићу смо сметали Иветић и ја

ПРИЈЕДОР - Искусни фудбалер средине терена Рудар Приједора Александар Радуловић поново је прикључен првом тиму и биће на располагању тренеру Марку Тешићу у финишу јесењег дијела Премијер лиге.

Поуздани везњак љетос је "склоњен у страну" када је доласком новог тренера Никице Миленковића заједно са Перицом Иветићем постао "вишак". Некадашњи првотимац Борца, Лакташа и Зрињског одлучио је да остане у Рудару и докаже да за њега још има мјеста на терену.

- Све је било у реду и ничим се није могло наслутити да ће се нешто искомпликовати. Перица и ја смо прошли комплетне припреме на Златибору, били убједљиво најактивнији на тренинзима и утакмицама. Чак су нас и чланови управе који су тада били са нама истицали за примјер. Међутим, два дана прије повратка у Приједор тренер Миленковић ми је, баш као и Иветићу, рекао како нисмо у његовим плановима. Мислим да је то било веома ружно и непрофесионално, јер је могао да сачека да се вратимо па да онда у Приједору сједнемо, попричамо и видимо шта је у питању - рекао је Радуловић у разговору за "Глас Српске".

Иако званично никада није добио објашњење за овакву одлуку шефа стручног штаба, Радуловић је ипак одлучио да настави са тренинзима и стрпљиво чека нову шансу.

- Заиста немам појма да ли су у питању неки менаџерски играчи који морају да играју, да ли су то неке ставке из њихових уговора или тренерова самовоља, али ме и не интересује. Знам само да смо му Иветић и ја, као најстарији и најискуснији, сметали и да смо морали испасти из екипе. Своје обавезе сам савјесно и професионално испуњавао - рекао је Радуловић.

Убрзо након повратка у Приједор Иветић је напустио Рудар, док је Радуловић одлучио да остане.

- Имам уговор до љета 2022. године. Према њему требало је да тренирам са првим тимом, без обзира да ли ћу играти или не, али је тренер стално тражио разлог да створи неку тензију између нас двојице. Не желећи сукобе, разговарао сам са тадашњим предсједником Дарком Милуновићем и договорили смо се да радим индивидуално. Тако је и било, а клуб је био коректан и испоштовао све обавезе - казао је Радуловић.

Све се промијенило одласком тренера Никице Миленковића којег је на клупи замијенио Марко Тешић па је Александар враћен у први тим.

- То је моја својеврсна побједа и сада једва чекам да истрчим на терен. Надам се да ћу против Жељезничара бити у записнику, а да ли ћу и заиграти, искључиво је до тренера Тешића. До краја јесени даћу све од себе да у преосталим утакмицама будем на терену - поручио је Радуловић.

Школовање за тренера

На питање да ли размишља о фудбалској пензији Радуловић је поручио да има намјеру да се са лоптом дружи још дуго.

- Заиста не размишљам о крају. Док год се будем осјећао добро као сада, бићу на терену. Већ су ми пуне 34 и многи моји вршњаци полако приводе каријеру крају. Желим да останем у фудбалу, имам тренерску Б лиценцу, а жеља ми је да једног дана посједујем и профи лиценцу. Видјећемо како ће се то завршити - појаснио је Радуловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана