Фудбалер Омарске Владан Анђић: Другарство кључ наших успјеха

Душан Репија
Фудбалер Омарске Владан Анђић: Другарство кључ наших успјеха

ОМАРСКА - Фудбалер Омарске Владан Анђић памтиће минулу годину само по лијепом. Његов клуб прво је изборио дебитантски наступ у Првој лиги Републике Српске, а потом доказао да му је ту и мјесто.

Екипа Миленка Вулете одушевила је наступима у првом дијелу сезоне и да није било малог пада у самом финишу могло би се причати о перфектном издању. Без обзира на то, Омаршчани су оставили сјајан утисак и заслужили епитет највећег изненађења. Анђић тврди да је једна ријеч основа успона овог клуба.

- Другарство! На томе почивају наше добре игре. Другови смо од дјетињства, већина нас игра од пете, шесте године заједно. Не играмо због новца, волимо клуб, волимо наше мјесто и дајемо све од себе да га представимо на најбољи могући начин. Није да не примамо никакву накнаду због тога, имамо довољно да озбиљно приступамо обавезама, али је основа да се познајемо у душу и да играмо зато што волимо фудбал и нашу Омарску - рекао је Анђић.

Велике заслуге иду и на рачун тренера Вулете који је практично цијели живот у клубу, па гро играча познаје и води још од малих ногу.

- Он је љепак, неко ко нас спаја и држи на окупу. Сигурно је креатор свега лијепог што нам се дешава. Међутим, ни сада немамо велике планове и циљеве. Дајемо све од себе, идемо од утакмице до утакмице и надамо се најбољем. То се до сада испоставило као добитна формула па вјерујем да ћемо и даље функционисати на исти начин - нагласио је Анђић.

Пуних десет година позиција уз лијеву аут линију резервисана је за дијете Омарске, па је са 27 година на прагу да одигра 250. првенствени меч. Неки ће му, признаје, остати у сјећању.

- Волим дербије, утакмице које од вас извлаче оно најбоље. Сигурно је да ће ми у сјећању дуго остати утакмица против Крупе у минулој полусезони када сам први пут као капитен на терен извео свој тим, пред наше навијаче. То је неописив осјећај, посебно што имамо феноменалну подршку са трибина. Публика је без сумње велики фактор наших добрих игара, јер није исто истрчати на терен пред 50-100 навијача или 1.000 колико се неријетко скупи на нашем стадиону - истакао је Анђић.

Да се угледају и већи

Клуб је порастао и у организационом смислу, а посебне похвале иду на рачун маркетинг и ПР тима који из дана у дан реализује много идеја. Тако сви симпатизери Омарске могу да купе мајице, дуксерице и друге одјевне предмете те сувенире са логом клуба. Увелико траје и продаја годишњих улазница, а према оном што се може видјети на службеној “Фејсбук” страници Омарске каса ће бити значајно попуњена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана