Фудбалер Крупе против Слободе остварио максималну брзину: Мрзић као Мбапе

Душан Репија
Фудбалер Крупе против Слободе остварио максималну брзину: Мрзић као Мбапе

БАЊАЛУКА - Фудбалер Крупе Срђан Мрзић у побједи против Слободе из Новог Града није успио да постигне гол, али ће ову утакмицу упамтити по једном спринту у коме је развио брзину до помало невјероватних 36,43 километра на час.

На тај начин постао је најбржи играч у БиХ ове сезоне, јер је пријашњи рекорд фудбалера Зрињског Данила Шиповца оборио за неких 0,5 километара на час. Одлично котира и поредећи његову брзину са самим свјетским фудбалским кремом. Примјера ради, власник најбржег спринта откако се мјере ови подаци јесте звијезда ПСЖ-а Килијан Мбапе који је 2020. године на утакмици против Монака достигао тачно брзину од тачно 38 километара на час.

- Искрено, нисам имао појма да је тај трк био тако брз. Знао сам да је било брзо, али баш оволико... На прву нисам ни вјеровао саиграчима који су увијек спремни на шалу, али када сам видио на папиру да пише 36,43 постало ми је јасно да сам стварно помјерио неке границе - рекао је Мрзић за “Глас Српске”.

На питање да ли је добио нови надимак послије суботњег меча одговорио је да није.

- Али у шали је неко добацио да сам као Мбапе. Годи то наравно, али камо среће да сам и у осталим параметрима тако близу сјајног Француза - рекао је Мрзић.

Осим што је најбржи фудбалер у БиХ, Мрзић је од зимус показао и велики квалитет јер се послије доласка из мркоњићке Слободе одлично уклопио у нову средину.

Шест голова и пет асистенција на осам утакмица сјајна су статистика за деснокрилног офанзивца рођеног прије 22 године у Бањалуци.

- Нисам могао боље да почнем. Атмосфера је врхунска, са неким момцима се знам одраније, па сам одлично прихваћен. Осјећам као да сам ту 100 година. Млада смо екипа, тренер далеко најмлађи и стварно радимо као да сам читав живот ту. Све је на нивоу Премијер лиге, имамо одличне услове. На крају крајева, да сам играо у неком условно речено мањем клубу тешко да бих сазнао колико сам брз - кроз осмијех је рекао Мрзић.

Лидера на табели већ сутра очекује велико искушење и једна од најважнијих утакмица у сезони - гостовање Звијезди 09.

- Спремни смо. Играмо сјајно, на пет домаћих утакмица постигли смо 20 голова, а нисмо примили ниједан. Циљ је Премијер лига и знамо шта нам је чинити у етно-селу “Станишићи” - нагласио је Мрзић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана