Фудбалер Борца Дејан Мелег најавио успјешно прољеће: Бићу поново онај стари

Дарко Пашагић
Фудбалер Борца Дејан Мелег најавио успјешно прољеће: Бићу поново онај стари

АНТАЛИЈА - Велике заслуге за прву побједу Борца у Анталији припадају Дејану Мелегу, који је сјајним поготком из слободњака најавио тријумф Бањалучана над Каиратом од 2:1.

Осим што је мајсторски погодио мрежу Казахстанаца, био је један од најбољих на терену, а већина опасних напада “црвено-плавих” кретала је баш од њега. Изданак чувене Ајаксове школе фудбала несумњиво посједује велико знање. Показао је то више пута и од доласка у Борац, али је проблем био континуитет.

- Драго ми је што сам постигао гол, али је ово ипак само пријатељска утакмица. Међутим, сигурно је да ми пуно значи за самопоуздање. Надам се да је ово наговештај мојих бољих партија. Нико више од мене не жели да други део сезоне одиграм на високом нивоу и надам се да ћу успети - рекао је Мелег.

Свјестан је да би у наставку сезоне требало да има много већу минутажу због одласка носилаца игре. Дрес Борца више не носе Стојан Врањеш и Горан Закарић, а судећи према припремним утакмицама, тренер Немања Миљановић управо је Мелегу намијенио главну улогу.

- Знам да бих требало да играм далеко више него раније и да ћу имати далеко већу одговорност. Хвала тренеру што ми је пружио шансу на мојој позицији и надам се да ћу оправдати поверење. Знам и колико су овој екипи значили пре свега Врањеш и Закарић, али за онима који су отишли не вреди плакати - наставио је 27-годишњи везни фудбалер.

Задовољан је досадашњим током припрема и вјерује да ће до наставка сезоне све лећи на своје мјесто.

- Има доста нових играча и све то треба да буде уиграно, али и да им се нађу одговарајуће позиције. Имамо у Анталији још две утакмице, а потом још и две седмице у Бањалуци и верујем да ћемо бити спремни за наставак сезоне. Очекујем да на пролеће испунимо циљеве клуба и жеље навијача да поново изборимо Европу - јасан је Мелег.

Иако су припреме напорне, подноси их веома добро, али му много недостаје породица.

- Није лако бити далеко од супруге и сина. Ускоро ћу и други пут постати отац, тако да је то разлог више да будем ближе породицу. Међутим, знам свој циљ и желим да што пре будем онај стари. Сада имам велику прилику за то и нећу је пропустити - додао је Мелег.

Цимери

Са Дејаном Мелегом у соби су Јово Лукић и Дино Ћорић.

- Слободно време проводимо у шетњи, мало играмо и стони тенис, али се највише одмарамо - истакао је Мелег.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана