Фудбал у школе: "Станко Ракита" најбољи у Бањалуци, познати сви путници на регионално

Душан Репија
Foto: Уступљена фотографија

БАЊАЛУКА- Ученици Основне школе "Станко Ракита" побједници су општинског такмичења које је одржано у Бањалуци у склопу пројекта "Фудбал у школе". Они су били најбољи у конкуренцији 11 екипа и тако су обезбиједили мјесто на регионалном такмичењу.


Уз њих, даље иду ученици ОШ "Вук Стефановић Караџић" који су освојили друго мјесто, те ОШ "Борисав Станковић" која је домаћин регионалног првенства 11. новембра. У конкуренцији дјевојчица најбоље су биле ученице из ОШ "Никола Тесла".

Турниром у Бањалуци завршена су општинска такмичења, тако да се знају сви путници на регионално. Поред наведених из Бањалуке за титулу регионалног шампиона бориће се ученици ОШ "Младен Стојановић" Лакташи, ОШ "Никола Тесла" Прњавор, ОШ "Милош Дујић" Челинац, ОШ "Немања Влатковић" Шипово и ОШ "Вук Караџић" Језеро.

Уз Бањалучанке на регионалном такмичењу наступиће ОШ "Младен Стојановић" Лакташи, ОШ "Никола Тесла" Прњавор и ОШ "Милош Дујић" Челинац.

Пројекат под називом "Фудбал у школе" реализује Фудбалски савез Републике Српске уз покровитељство Европске фудбалске федерације (УЕФА), а у њему учествују дјевојчице и дјечаци четвртих, петих и шестих разреда из свих општина Републике Српске.  Током новембра ће бити одржана регионална такмичења, а почетком децембра је велико републичко финале у Бањалуци.

Подршку пројекта који се одвија под мотом "Здраво дијете, здрава школа" дали су Министарство породице, омладине и спорта у Влади РС, те Министарства просвјете и културе, Министарство здравља и социјалне заштите, Министарство унутрашњих послова и Црвени крст Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана