Пројекат "Фудбал у школе" окупиће више од 10.000 ученика из свих општина Српске

Д.Р.
Пројекат "Фудбал у школе" окупиће више од 10.000 ученика из свих општина Српске

БАЊАЛУКА - Пројекат "Фудбал у школе" Фудбалског савеза Републике Српске у сарадњи министарствима у Влади окупиће више од 10.000 директних и индиректних учесника ученика од четвртог до шестог разреда основних школа из свих општина и градова Српске.

Први човјек ФС РС Вицо Зељковић заједно са министром просвјете и културе Наталијом Тривић, министром здравља и социјалне заштите Аленом Шеранићем и помоћником министра породице, омалдине и спорта Мариом Ђураном симболично је дао знак за почетак ревијалне утакмице младих фудбалера у дворани "Борик" и тако означио почетак тамичења које ће велико финале доживјети крајем године у Бањалуци.

- Пред нама је озбиљан задатак, али вјерујем да ће због подршке ресорних министарстава као и МУП-а Српске све проћи у најбољем реду. Мото такмичења је "Здраво дијете, здрава школа" и јасно је шта је његов основни циљ поред масовности - рекао је Зељковић.

Представници министарстава сложили су се да је овај пројекат значајан са више аспеката и изразили наду да ће из године у годину окупљати на хиљаде дјечака и дјевојчица на фудбалским теренима широм Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана