Фриц: Ђоковићу би требало дозволити да игра у САД, али ја не одређујем правила

Танјуг
Фриц: Ђоковићу би требало дозволити да игра у САД, али ја не одређујем правила

СИДНЕЈ - Амерички тенисер Тејлор Фриц изјавио је данас да би волио да Србину Новаку Ђоковићу буде дозвољено да игра на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију, преноси британски "Експрес".

Ђоковић није прошле године играо на прва два мастерса у сезони, пошто није вакцинисан против ковида. Америчка влада је недавно продужила до 10. априла услов за улазак у земљу, према којем путници морају да приложе доказ о барем двије примљене вакцине против ковида.

Ђоковић се тренутно налази у Аустралији гдје ће сутра играти против Американца Себастијана Корде у финалу АТП турнира у Аделејду, а потом ће од 16. јануара јурити десети трофеј на Аустралијан опену у Мелбурну.

Фриц, који је прошле године освојио титулу у Индијан Велсу, објаснио је зашто би Ђоковићу требало дозволити да игра на територији САД.

-Лакше ће ми бити да одбраним титулу ако Новак не буде играо. Требало му дозволити да уђе у земљу и да игра на мастерсима, али ја не одређујем правила - рекао је Фриц у Сиднеју гдjе селекција САД игра на Јунајтед купу.

Његов сународник Френсис Тијафо изјавио је да би сви врхунски тенисери требало да играју на највећим турнирима.

-Сви желимо да видимо најбоље играче свијета на најважнијим турнирима. Међутим, правила су таква. Ту ништа не можемо да промијенимо - додао је Тијафо.

Турнир у Индијан Велсу биће одигран од осмог до 19. марта. Мастерс у Мајамију је на програму од 22. марта до другог априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана