Француски рукометаши четврти пут шампиони Европе

ГС
Француски рукометаши четврти пут шампиони Европе

Француски рукометаши освојили су четврто злато на Европском првенству, савладавши након продужетака екипу Данске, резултатом 33:31.

Био је ово други меч ове двије репрезентације за европско злато послије њиховог окршаја 2014. године када су Французи узели трофеј Данцима пред њиховом публиком. 

Како се и очекивало, и једна и друга екипа нису дозвољавале да им се супарник одлијепи. Играло се гол за голом. Нису Данци у уводних 10 минута успјели да искористе играча више чак три пута. Резултатски егал преовладавао је и како је меч одмицао. Највећа предност у првих 30 минута износила је два разлике за Данце, али се на полувријеме отишло неријешеним резултатом 14:14.

И боље је почела Данска, предвођена Микелом Хансеном у другом полувремену. Повели су играчи у црвеним дресовима серијом 3:0, а на семафору је писало 17:14. Држала је Данска предност од два гола предности све до посљедњих пет минута, када су се Французи вратили, а онда и повели 25:24.

Услиједио је и нови преокрет, поново до предности долазе Данци, преноси СрпскаИнфо. Ипак након тајм-аута лоше су искористили напад за два гола разлике, услиједила је контра Француске и Фабрегас доноси гол Триколорима на 30 секунуди до краја и изједначење. Имао је Микел Хансен посљедњи шут и деветерац, али није успио да погоди у посљедњем секунду меча.

A person celebrating with his arms raised in front of a crowdDescription automatically generated

Ни након првог дијела првог продужетка побједник се није наговјештавао. Након првих пет минута резултат је био 29:29.

Ипак други дио првог продужетка донио нам је преокрет. Француска је на крилима Дике Мема који се до тада није уписивао у стријелце дошла до предности од 2 гола, коју је сачувала, па је постала првак Европе.

Лудовик Фабрегас био је најбољи играч Триколора са осам голова, док је на другој страни Микел Хансен постигао девет. Данској није помогла ни феноменална партија голмана Емила Нилсена који је уписао 15 одбрана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана