Француска министарка: Навијачи Ливерпула криви за инциденте

Танјуг
Foto: Танјуг

ПАРИЗ- Француска министарка спорта Амели Удеа-Кастера изјавила је данас да су навијачи Ливерпула са лажним улазницама криви за нереде уочи суботњег финала фудбалске Лиге шампиона у Паризу, преносе француски медији.

Утакмица између Ливерпула и Реала каснила је са почетком 35 минута, пошто је француска полиција покушавала да задржи навијаче, који су желели да уђу на стадион "Француска" без улазница или са фалсификованим картама.

"Догодило се масовно окупљање британских навијача клуба из Ливерпула, без улазница или с лажним улазницама. Чињеница је да је мадридски Реал организовао и надгледао долазак својих навијача од аеродрома до стадиона у Паризу, док је Ливерпул урадио све супротно", рекла је Удеа-Кастера за француски радио РТЛ.

Министарство спорта Француске организоваће касније данас састанак са организаторима финала Лиге шампиона, полицијом и локалним властима како би разговарали о пропустима који су се догодили у суботу.

"Приоритет је да веома прецизно идентификујемо пропусте како бисмо извукли поуке да се овакви инциденти не би поновили током великих међународних такмичења којима ћемо бити домаћини", изјавила је француска министарка.

Међутим, енглески медији наводе да навијачи Ливерпула тврде да француске власти желе да избјегну одговорност за лошу организацију утакмице.

Реал је побиједио Ливерпул 1:0 и по 14. пут у историји освојио Лигу шампиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана