Фоча поносна на великог шампиона Горана Ковачевића

СРНА
Фоча поносна на великог шампиона Горана Ковачевића

ФОЧА - Шампион Европе, паракаратиста Горан Ковачевић свима може бити инспирација и путоказ да се све животне препреке могу пребродити вриједним радом, љубављу и посвећеношћу, поручио је начелник општине Фоча Милан Вукадиновић, који је данас угостио овог освајача златне медаље на Европском фудокан карате првенству у Словенији.

Начелник Фоче је новчано наградио европског шампиона и његовог тренера Љубомира Тодовића, који се такође окитио најсјајним одличјем у конкуренцији ветерана.

Ковачевић је испричао да је пут у Словенију био напоран, да је било умора, али да је много срећан због освајања титуле.

"Титула је дошла након 25 година вриједног рада у `Љубишњи`. Биће још медаља и пехара. Хвала општини, начелнику и тренеру Тодовићу, свима се од срца захваљујем", рекао је Ковачевић.

Тодовић је рекао да је срећан што су начелник и општина препознали рад, спортске и људске квалитете врхунског каратисте Горана Ковачевића и што су суграђани са одушевљењем поздравили његов резултат.

"Посебно ми је драго да је начелник нашао времена да прими и разговара са нашим великим шампионом. Ми смо одмах почели припреме за наредно велико такмичење - ако Бог да и ако нам се све посрећи у Београду би требало у октобру да буде и Свјетско првенство. Трудићемо се, вриједно радити, нећемо се осрамотити", додао је Тодовић.

Уз честитке за велики успјех, начелник општине наградио је Ковачевића и Тодовића са по 300 КМ, које ће искористити за набавку кимона.

Вукадиновић је рекао да је Ковачевић велики шампион, на којег су у Фочи сви поносни, а да је новчана награда мали знак пажње.

"Одлучио сам да их наградим набавком пријеко потребне спортске опреме и надам се да ће им то значити у будућем раду. Ковачевић је примјер доброг момка који дефинитивно може да буде путоказ младим људима да треба да се боре у животу и да је успјех загарантован након труда, рада и залагања", поручио је Вукадиновић.

Горан Ковачевић, каратиста са Даун синдромом, освојио је прво мјесто у катама у категорији старијих сениора паракаратиста, од 35 до 49 година, на Европском шампионату у словеначком мјесту Подчетртек. /крај/ај/аб/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана