Фјури тешком муком до побједе

Г.С.
Фјури тешком муком до побједе

Нико, нити један једини аналитичар није очекивао да ће Френсис Енгану пружити овакав отпор Тајсону Фјурију .

Нокаутерска снага истицала се као једини Френсисов адут у мечу против WBC-овог свјетског првака у тешкој категорији, али Френсис Енгану пуно је више од тога, пише Fight Site.

‘‘Предатор‘‘ је одрадио фантастичних десет рунди с Тајсоном Фјуријем, а иако је изгубио подијељеном судијском одлуком, Енгану нема за чиме жалити. Један једини нокдаун видјели смо у десет рунди овог меча, а тај нокдаун дјело је Френсиса Енгануа.

Енгану је лијевим крошеом у трећој рунди фантастично погодио Фјурија и послао га је на тло. Судац је бројао Фјурију, али ‘‘Gypsy King‘‘ успио се опоравити и наставити борбу. Самопоуздање Френсиса Енгануа видно се подигло након тог тренутка и Енгану је током четврте рунде покушавао доћи до новог нокдауна. То му није пошло за руком и чинило се како ће то бити све од Френсиса Енгануа.

Бивши УФЦ-ов првак почео је кондицијски падати, а Фјури је све више преузимао иницијативу. Предњим директом Фјури је радио велике проблеме свом противнику, али Енгану није показао велик напредак само у боксачкој техници, него и у кондицијској спреми. Успио је Нганноу ухватити нови залет током седме рунде, а затим је одрадио и јако добру осму рунду.

Шокирано је изгледао Тајсон Фјури у тим тренуцима, а шок је вјеројатно владао међу свима који су гледали овај меч. Енгану је пружао бољи отпор него многи врхунски тешкаши с којима је Фјури протеклих година дијелио ринг. Нажалост по ‘‘Предатора‘‘, Фјури је остао прибран, добро је одрадио посљедње двије рунде и успио је доћи до побједе.

Први меч

Иако је ‘‘излизано‘‘ писати ‘‘како је одређени борац изгубио, али освојио је срца навијача‘‘, нема бољег тренутка за написати нешто такво. Изгубити подијељеном судијском одлуком од Тајсона Фјурија у свом професионалном боксачком дебију готово је равно побједи над Фјуријем. ‘‘Gypsy King‘‘ вечерас је одрадио свој 35. професионални меч, а Френсис Енгану све до ове године био је искључиво професионални ММА борац. Неколико мјесеци Енгану се припремао за боксерски деби, а похвале заслужује и Мајк Тајсон који је очито одрадио сјајан посао менторирајући Енгануа.

Меч између Енгануа и Фјурија неријетко је најављиван као ‘‘циркус‘‘, али на крају смо добили одличан тешкашки обрачун о којем ће се дуго причати, преноси Аваз.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана