Финале Свјетског клупског првенства 2025. године играће се у предграђу Њујорка

Г.С.
Финале Свјетског клупског првенства 2025. године играће се у предграђу Њујорка

ЦИРИХ - Финале Свјетског клупског првенства 2025. године, првог у новом формату са 32 клуба, играће се на стадиону МетЛaјф у предграђу Њујорка, саопштила је Свјетска фудбалска федерација (ФИФА) и истовремено одредила још 11 стадиона на којима ће се играти утакмице од 15. јуна до 13. јула сљедећег љета.

Финале ће бити играно 13. јула на стадиону МетЛифе у предграђу Њујорка чији је капацитет 82.500 мјеста, саопштила је синоћ ФИФА. На истом стадиону биће играно и финале Мундијала 2026. године.

Осим на стадиону МетЛифе, утакмице СП ће се играти у још 10 других америчких градова - Атланти, Шарлоту, Синсинатију, Лос Анђелесу, Мајамију, Нешвилу, Орланду, Филаделфији, Сијетлу и Вашингтону, као и на два стадиона у Орланду.

На првом Свјетском клупском првенству у новом формату играће 32 клуба, а такмичење ће се убудуће одржавати на сваке четири године. Тренутно су позната 30 од 32 клуба учесника СП.

Европу ће представљати 12 клубова: Челси, Манчестер Сити (Енглеска), Реал, Атлетико Мадрид (Шпанија), Бајерн, Борусија Дортмунд (Њемачка), Интер, Јувентус (Италија), Пари Сен Жермен (Француска), Порто, Бенфика (Португалија), Салцбург (Аустрија). Из Азије ће играти Ал-Хилал (Саудијска Арабија), Урава (Јапан), Ал Аин (Уједињени Арапски Емирати) и Улсан (Јужна Кореја). Африку ће представљати Ал Ахли (Египат), Видад (Мароко), Есперанс (Тунис) и Мамелоди Сандаунс (Јужна Африка).

Сјеверну и Централну Америку представљаће Монтереј, Леон и Пачука (Мексико) и Сијетл (Сједињене Америчке Државе). Представници Јужне Америке су Палмеирас, Фламенго и Флуминенсе (Бразил), Ривер Плата и Бока Јуниорс (Аргентина). Представник Океаније биће Окланд Сити (Нови Зеланд).

Остала су још два упражњена мјеста, једно за клуб из Сједињених Америчких Држава, домаћина такмичења, и једно за освајача Копа Либертадорес или финалисту ако такмичење освоји Ривер Плата која већ има обезбијеђено мјесто. У полуфиналу Копа Либертадорес играју Атлетико Минеиро (Бразил) - Ривер Плата и Ботафого (Бразил) - Пењарол (Уругвај).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана