Финале рукометног Купа Српске у Градишци: ОРК Козара спрема спектакл

Дарко Драгичевић
Foto: ОРК Козара

ГРАДИШКА - ОРК Козара спрема рукометни спектакл у свом граду. Већ данима управа клуба, играчи неуморно раде како би на најбољи могући начин организовали финални турнир Купа Републике Српске.

Бројним активностима екипа жели да привуче што већи број гледалаца у градишку “Арену”, јер ће се на турниру наћи екипе које су међу најбољима у БиХ. Титулу брани Леотар Требиње.

Козара је једини прволигаш Републике Српске на финалном турниру а ривал у полуфиналу ће им бити бањалучки Борац, иначе освајач Купа БиХ.

- За нас је велика част да ћемо угостити те екипе на свом паркету. Борац је вицешампион БиХ, освајач Купа БиХ, Леотар је финалиста и четврта екипа у лиги и они ће играти Европу. Слога је такође била одлична. Све то показује какав ће да буде квалитет финала и настојали смо да бројним активностима привучемо што више гледалаца. Гостоваће нам сјајне екипе, тимови који су изборили Европу тако да се надамо да је то најбољи позив за све да дођу и да нас бодре, али и остале тимове, да уживају у врхунском рукомету - истакао је Саша Ковачевић.

Борац је пред овај меч велики фаворит. Ипак у Козари истичу да ће за њих ово бити велика школа.

- Потрудићемо се да будемо добар противник. Ово је у суштини битка Давида и Голијата. Надамо се доброј промоцији рукомета. До краја лиге Републике Српске смо се борили за сами врх, имали смо добру сезону и за нас је ово награда. Да одиграмо меч против Борца на нашем терену и пред нашом публиком. Надамо се заиста да ће трибине бити добро испуњене, да ћемо имати подршку да одиграмо што бољи меч. Радили смо, спремали се за ово финале и желимо да прикажемо свој квалитет. Сигуран сам да ћемо уз добру подршку бити квалитетан противник и да ћемо се борити до краја - поручио је Ковачевић.

Сатница

Комесар Александар Врховац одредио је судије за финални турнир Купа Републике Српске. Првога дана (субота) полуфинале Леотар - Слога (16 часова), судиће Огњен Даниловић и Себастијан Каран. 

Друго полуфинале ОРК Козара - Борац “м:тел” (18.30) судиће Небојша Бејтовић и Бојан Буразор. Финале је недјељу од 15 часова судиће Огњен Херцеговац и Дејан Михајловић из Брчког.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана