Финале 30. кошаркашког Купа Републике Српске: Борац брани пехар, Будућност напада

Дарко Драгичевић, Милан Зубовић
Финале 30. кошаркашког Купа Републике Српске: Борац брани пехар, Будућност напада

БАЊАЛУКА - Копља у борби за први трофеј сезоне, Куп Републике Српске, вечерас од 17 часова укрстиће Борац и Будућност БН.

Побједник овог дуела играће против Игокее у полуфиналу Купа БиХ идуће суботе на завршном турниру у Сарајеву. Бањалучани бране трофеј освојен прошле године док су Бијељинци први пут изборили финалну утакмицу. Ове сезоне састали су се већ једном и Борац је добио драматичан меч (99:94) на свом терену у “Борику” гдје ће и вечерас дочекати актуелног шампиона Републике Српске.

- Имамо велики мотив да освојимо трофеј. Ова утакмица за нас треба да буде круна досадашњег дијела сезоне. Играмо за трофеј пред нашим навијачима и освајањем Купа можемо крунисати све добре резултате те изборити пласман на финални турнир Купа БиХ. Сигурно да би нам то донијело додатно самопоуздање пред финиш сезоне у првенству БиХ као и Другој АБА лиги. Будућност је одличан, квалитетан тим који ће бити велики ривал. Тајни између нас нема, одлично се познајемо. Да нам је неко на почетку сезоне понудио да имамо 80 одсто побједа, вјерујем да бисмо сви прихватили. Куп је специфична утакмица, игра се један меч и треба бити максимално опрезан - рекао је тренер Борца Зоран Кашћелан.

Његов колега на другој страни Јосип Панџа свјестан је тежине утакмице коју играју у гостима док уједно може да рачуна на све играче.

- Велика нам је част што играмо финале Купа Републике Српске, јер својим играма ове сезоне мој тим то заслужује. Неће бити нимало једноставно јер имамо сјајног противника наспрам себе, али вјерујем у своје момке - рекао је Панџа.

Утакмица у првом дијелу сезоне Лиге БиХ за њега је показатељ како треба да играју.

- Играли смо двије контролне утакмице и једну званичну тако да се доста добро познајемо. У “Борику” смо примили 99 поена тако да нам треба боља утакмица од те и морамо боље да бранимо њихове нападе. Треба имати у виду да су они тада погодили 14 од 15 шутева за три поена, али смо и поред тога били на једну лопту и показали да можемо играти са Борцем. Непознаница нема, одлучиће индивидуални квалитет и надам се да ће моји играчи имати већу жељу - додао је Панџа.

Јубилеј

Финални сусрет биће јубиларно 30. издање Купа Републике Српске. Највише успјеха до сада имала је Игокеа која је трофеј освојила 11 пута. На другом мјесту је Борац Нектар са девет, три има Младост из Мркоњић Града, два Леотар, а по један Младост из Гацка, Славија, Студент-Игокеа и Борац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана