Филип Петрушев пред гостовање Монаку за “Глас Српске”: Побједа над Бајерном скинула терет

Mилан Зубовић
Филип Петрушев пред гостовање Монаку за “Глас Српске”: Побједа над Бајерном скинула терет

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Монака и Црвене звезде вечерас од 21 час одмјериће снаге у Кнежевини, гдје су синоћ на сцени били фудбалери ова два клуба.

Београђани су у потјери за другом побједом ове сезоне у елитном европском такмичењу, након што су прије седам дана на свом терену надиграли Бајерн. То је дјелимично разбило окове око руку “црвено-бијелих” играча, који су прекинули низ од четири пораза на старту. Повратак у тим Немање Недовића, као и долазак Луке Вилдозе, драстично повећавају Звездине шансе за тријумф не само у Монте Карлу, већ и у осталим утакмицама. Центар Филип Петрушев још се прилагођава на нови клуб који је појачао током љета. Стигао је из Анадолу Ефеса, може се похвалити титулом шампиона Евролиге, а минутажу под кошем дијели са Луком Митровићем и Беном Бентилом. Митровића због повреде неће бити у Монте Карлу, тако да би Петрушев требало да добије већу минутажу у односу на раније мечеве.

- Прва победа у Евролиги скинула нам је терет с леђа. Јесте можда мало дуже чекана, али шта је, ту је. Верујем да ће сада бити све боље и боље - истакао је Петрушев за “Глас Српске”.

Екипу из Кнежевине предводи Звездина легенда Саша Обрадовић, који је на почетку сезоне 2020/21. тренирао клуб са Малог Калемегдана, али је због лошијих партија на старту добио отказ, па се са управом разишао на не баш пријатељски начин. Средином прошлог септембра ова два клуба састала су се у пријатељском одмјеравању снага и Монако је славио са 93:88. Ситуација се од тада много промијенила, екипе су у такмичарском ритму.

- Познајемо Монако јер смо играли пре непуна два месеца и идемо без беле заставе. Та припремна утакмица показала је неке одређене ствари и мислим да можемо играти против њих, иако имају изузетно квалитетан састав. Оно што не смемо радити јесу грешке које смо правили против Игокее у Лакташима, што је био наш последњи меч пред овај дуел. Имамо чему да се надамо у Монте Карлу - рекао је Петрушев.

За разлику од Евролиге, гдје није све ишло по плану и гдје Звезда има скор 1-4, у АБА лиги има све четири побједе. Посебно тешко било је гостовање Игокеи, коју су сломили у финишу меча, иако су у првом полувремену имали отворен пут ка лаганој побједи.

- Била је тешка утакмица. Прво полувреме добро смо одиграли, док у другом нисмо били на нивоу. Имали смо скраћену ротацију, што се одразило на нашу игру, али без обзира на то, није нам се смело десити да испустимо велику предност. Недостаје нам концентрације да направимо резултатску предност из наше добре игре. Правили смо глупости и давали им прилику да се врате. Јако су незгодна екипа, која игра неку меч-ап зону, али смо на крају урадили оно по шта смо дошли - изјавио је Петрушев.

Растанак са Адамсом

Управа Црвене звезде и кошаркаш Џејлен Адамс споразумно су раскинули сарадњу, потврдио је клуб. Амерички плејмејкер је у редове” црвено-бијелих” стигао као велико појачање, али тај епитет није оправдао током три мјесеца. МВП аустралијског шампионата није се најбоље адаптирао у престоници Србије, па је растанак био сасвим очекиван, а наговијештен је доласком Луке Вилдозе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана