Филип Кривокапић је највеће појачање РК Борац: "Не плашим се притиска"

Глас Српске
Филип Кривокапић је највеће појачање РК Борац: "Не плашим се притиска"

БАЊАЛУКА - У новој сезони игру Борац м:тела организоваће црногорски репрезентативац Филип Кривокапић. Одлични средњи бек долази из Ловћена, а најбоље партије пружао је у ЕХФ Европа лиги, гдје је постигао 31 гол у шест мечева групне фазе.

Кривокапић је поред Ловћена играо за мађарски Мезовковеш те македонски Охрид. Бек истиче да се лако договорио са челницима Борца.

- Менаџер ми је представио понуду Борца, разговарао сам с управом и стручним штабом. Свидјели су ми се планови и амбиције клуба у наредном периоду, тако да сам лако донио одлуку да дођем - истакао је Кривокапић.

Играње за бившег шампиона Европе доноси и велики притисак. Кривокапић је био један од лидера Ловћена.

- Имао сам успјешну сезону, посебно у Лиги Европе, тако да се не плашим изазова. Волим да играм под притиском. Прошле сезоне смо освојили дуплу круну у Црној Гори. Дошао је и позив од селектора, тако да сам имао заиста сјајну сезону и надам се да ћу је поновити. Сад имам нови почетак у Борцу и надам се да ћу се ту снаћи добро и да ћу се представити у најбољем свјетлу - додао је Кривокапић.

Информације о квалитету лиге и Борца добио је из прве руке.

- Брат је кратко играо у Високом, тако да је имао фино искуство у Лиги БиХ и представио шта ме очекује. Доста момака из Црне Горе је играло у БиХ, па сам и од њих добио додатне информације. Њихове оцјене су биле позитивне, тако да се нисам премишљао - додао је репрезентативац Црне Горе.

Борац је прошле сезоне био вицешампион, а сад планира додатни искорак.

- Сигурно да су амбиције клуба велике, то је нешто што ме привукло. Екипа жели додатно да напредује и да наредне сезоне нападне титулу шампиона, те да одбрани трофеј у Купу. Сигурно да нас чека дуга и тешка сезона, али се надам да ћемо остварити зацртане циљеве - поручио је сјајни бек. Бањалучани су синоћ почели с радом за нову сезону.

Вујовић саиграч

Црногорац истиче да не познаје нове саиграче.

- Тренутно не познајем никог осим Филипа Вујовића који је био у репрезентацији, али има времена да се упознам с екипом. Видио сам да је екипа веома квалитетна са тренером Ирфаном Смајлагићем на челу. Циљ је да се екипа дигне на још виши ниво и да додатно напредује - поручио је Црногорац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана