ФИФА ранг листа: Србија назадовала за осам мјеста, Бразил први испред Аргентине

ГС
Foto: Танјуг/АП

ЦИРИХ- Репрезентација Србије тренутно се налази на 29. мјесту на ранг листи Међународне фудбалске федерације (ФИФА), која је објављена данас.

Србија је назадовала осам мјеста у односу на претходну листу, пошто је уочи почетка Свјетског првенства у Катару била 21. репрезентација свијета.

Фудбалери Србије елиминисани су у групној фази Мундијала, а такмичење у Катару завршили су на 29. мјесту. Наша селекција тренутно има 1.526,46 бодова.

Прво мјесто на ранг листи ФИФА задржала је репрезентација Бразила са 1.840,77 бодова. Аргентина, која је освојила титулу у Катару, тренутно се налази на другој позицији са 1.838,38 поена. Напредак за једно мјесто забиљежила је Француска, која је трећепласирана са 1.823,39.

У ТОП 10 најбољих селекција свијета се налазе још Белгија, Енглеска, Холандија, Хрватска, Италија, Португалија и Шпанија.

Највећи напредак направила је селекција Марока, која је на претходној листи била 22. Афричка селекција је освојила четврто мјесто на Мундијалу у Мароку, а тренутно је 11. репрезентација свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана