ФИФА објавила правила жријеба за Мундијал

Б92
Foto: илустрација

ФИФА је објавила процеруду жријебања група за Свјетско првенство у Катару 21. новембра до 18. децембра. Жријеб ће се одржати у петак 1. априла у Дохи од 17 часова по нашем времену, а репрезентације ће бити разврстане у четири "шешира" на основу ФИФА ранг-листе која ће бити објављена 31. марта.

Домаћин Катар ће аутоматски добити позицију А1, док ће седам најбоље рангираних селекција попунити прва мјеста у преосталих седам група.

Репрезентације од 8. до 15. позиције ће бити сврстане у "Шешир 2", селекције од 16. до 23. места у "Шешир 3" и коначно у "Шеширу 4" биће селекције рангиране од 24. до 28. места уз три тима која ће се на Мундијал квалификовати кроз два финала међународних баража и један побједник УЕФА баража.

Међународни бараж ће се играти 13. и 14. јуна у Катару, а наступиће по једна селекција из Азије, Јужне Америке, Централне и Сјеверне Америке и Океаније.

Жреб ће почети извлачењем селекција из "Шешира 1", а завршиће се са репрезентацијама из "Шешира 4".

Прво ће се извлачити куглица са репрезентацијом, а потом друга куглица из "шешира" са групама чиме ће се одређивати позиција тима.

Репрезентације из исте конфедерације ће бити раздвојене у свих осам група, осим селекција из УЕФА која има 13 представника.

У пет од осам група ће међусобно играти по две европске репрезентације.

За Свјетско првенство до сад су се квалификовали Србија, Катар, Немачка, Данска, Бразил, Француска, Белгија, Хрватска, Шпанија, Енглеска, Швајцарска, Холандија, Аргентина, Иран и Јужна Кореја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана