ФИФА објавила кандидате за најбољег тренера, навијачи бијесни

ГС
Foto: ФИФА

ФИФА је синоћ објавила три финална кандидата за награду за најбољег тренера у 2022. години.

Сасвим очекивано, селектор свјетских првака Аргентинаца Лионел Скалони је један од три кандидата за ово велико признање, баш као и Kарло Анћелоти, тренер шпанских и европских првака Реал Мадрида.

Но, избор трећег кандидата је изазвао много контроверзи. Ради се о Пепу Гвардиоли, тренеру Манчестер Ситија, а навијачи су одмах на друштвеним мрежама исказали своје незадовољство.

Док једни као главни аргумент контра Гвардиолиног избора наводе тренутне оптужбе на рачун Манчестер Ситија и сматрају да због тога нико из тог клуба не смије бити награђен, други се воде спортским резултатима.

Гвардиола је са Ситијем освојио само енглески Премијер лигу, док је у Лиги шампиона подбацио, а навијачи широм свијета сматрају како је умјесто њега ФИФА требала уврстити селектора Марока Валид Реграги.

Реграги је направио велику сензацију водећи Мароко на Свјетском првенству до високог четвртог мјеста, а при томе је освојио и афричку Лигу првака водећи Видад Касабланку, што су довољно јаки аргументи за мјесто међу три најбоља тренера свијета, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана