ФИДА забранила такмичење руским и бјелоруским тимовима

Srna
Foto: World chess

МОСКВА - Свјетска шаховска федерација /ФИДА/ забранила је руским и бјелоруским тимовима учешће на турнирима Федерације, саопштила је данас прес служба ФИДЕ.

"Узимајући у обзир актуелне препоруке МОК-а, Савјет ФИДЕ суспендује учешће репрезентација Русије и Бјелорусије на званичним турнирима Федерације до даљег“, наводи се у саопштењу.

У саопштењу Федерације наводи се да ће на појединачним турнирима циклуса Свјетског првенства ФИДЕ, играчи из ових земаља моћи да учествују под заставом ФИДЕ, пренио је ТАСС.

ФИДА је 15. марта објавила да ће Индија бити домаћин шаховске олимпијаде 2022. године у Ченају, главном граду државе Тамил Наду. Свјетска шаховска федерација објавила је раније одлуку да се шаховска олимпијада измјести из руске пријестонице Москве у индијски Ченај, а датуми турнира су предвиђени између краја јула и почетка августа.

ФИДА је 28. фебруара одобрила руским и бјелоруским играчима да учествују на међународним турнирима под неутралним статусом, додајући да неће дати право организовања међународних шаховских турнира на територији Русије и Бјелорусије. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана