Ферстапен најбржи на другом тренингу у Бахреину

б92
Foto: еуроспорт

Возач Ред Була Макс Ферстапен био је најбржи на данашњем другом тренингу уочи прве трке у овогодишњем шампионату Формуле 1 за Велику награду Бахреина.

Актуелни свјетски шампион остварио је резултат од 1:31,936 секунди на меким гумама. Друго и треће мјесто, као и на првом тренингу, заузели су возачи Ферарија Шарл Леклер (0,087) и Карлос Саинц (0,584), обојица на меким гумама.  Возач Мерцедеса Џорџ Расел је као и на првом тренингу заузео четврто мјесто, а имао је заостатак од 0,593 секунде на меким гумама, док је његов тимски колега Луис Хамилтон био девети са 1,208 секунди заостатка на средње тврдим гумама. Седмоструки свјетски шампион је на првом тренингу био седми.

Двоструки свјетски шампион из Алпина Фернандо Алонсо био је пети, Валтери Ботас из Алфа Ромеа шести, возач Ред Була Серхио Перес седми, а осмо мјесто заузео је Мик Шумахер из екипе Хас.

Возач Алфа Таурија Пјер Гасли, који је раније данас био најбржи на првом тренингу, на другом је заузео 13. место са 1,685 секунди заостатка за Ферстапеном.

Трећи тренинг вози се у суботу од 13 часова, квалификације почињу од 16 часова, а у исто вријеме у недељу трком за Велику награду Бахреина почиње нова сезона у Формули 1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана