Фернандо Алонсо кажњен са 20 секунди због инцидента на ВН Аустралије

Tанјуг
Фернандо Алонсо кажњен са 20 секунди због инцидента на ВН Аустралије

МЕЛБУРН - Возач Астон Мартина Шпанац Фернандо Алонсо кажњен је додавањем 20 секунди на резултат у трци Формуле један за Велику награду Аустралије због опасне вожње, преноси данас Скај спортс.

Британски медији наводе да је Алонсо кажњен послије истраге стјуарда због инцидента са возачем Мерцедеса Џорџом Раселом. 

Алонсо и Расел су по завршетку трке били на саслушању код стјуарда, који су одлучили да казне шпанског возача са додавањем 20 секунди и три казнена бода због опасне вожње у претпоследњем кругу трке. Шпанац је због казне трку у Мелбурну завршио на осмом мјесту. 

Британски медији наводе да је Алонсо на саслушању рекао стјуардима да је другачије намјеравао да уђе у кривину, али да је погријешио и да је због тога морао да предузме додатне кораке како би поново убрзао. Расел је изјавио да мисли да је маневар шпанског возача био неправилан. 

Скај спортс подсјећа да није било контакта два аутомобила. Расел није завршио трку, пошто је ударио у зид због чега је оштетио болид и морао је да одустане. 

Побједу на ВН Аустралије остварио Шпанац Карлос Саинц из Ферарија, док је други био његов тимски колега Шарл Леклер. Треће мјесто освојио је возач Мекларена Ландо Норис, а четврти је био његов тимски колега Оскар Пијастри. 

Пето мјесто освојио је Серхио Перез из Ред Була, а шеста позиција је припала Ленсу Стролу из Астон Мартина. Седми је Јуки Цунода из екипе РБ, а Алонсо је пао на осмо мјесто. 

Бодове су још освојили возачи Хаса Нико Хулкенберг и Кевин Магнусен. 

Прво мјесто у генералном пласману возача држи возач Ред Була Макс Ферстапен са 51 бодом. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана