Федерер: Увијек сам говорио да ће Алкараз да буде суперзвијезда

Танјуг
Федерер: Увијек сам говорио да ће Алкараз да буде суперзвијезда

ЛОНДОН - Швајцарски тенисер Роџер Федерер изјавио је да је вјеровао да ће Шпанац Карлос Алкараз да постане тениска суперзвијезда, преносе британски медији.

Алкараз је недавно освојио Ју-Ес опен, а потом је преузео прво мјесто на АТП листи.

"Пажљиво сам пратио шта је Алкараз радио на Ју-Ес опену, али и током цијеле године. Било је фантастично. Разочаравајуће је што нисам стигао да играм с њим. Тренирали смо на Вимблдону, било је узбудљиво. Било је лепо чути његове ријечи. Увијек сам говорио да ће бити нових суперзвезда, а он је један од њих", рекао је Федерер.

Швајцарац ће на Лејвер купу у Лондону званично окончати играчку каријеру.

"Драго ми је што сам у ГОАТ прици. Један од најбољих тренутака био ми је када сам оборио рекорд Пита Сампраса и узео 15. гренд слем са њим на трибинама. Све преко је био бонус. Не требају ми сви рекорди да бих био срећан", рекао је Федерер.

Он је истакао да ће и по завршетку играчке каријере остати у тенису, али још није одлучио који

"Волим да поново виђам људе, зато сам и желео да ставим навијачима до знања да ће ме видети поново, али видећемо у којем капацитету. Још морам мало да размислим, да дам себи времена. Пре неколико недеља чак сам и помислио како бих коментарисао тенис, што ме никада раније није интересовало", рекао је Федерер.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана