Федерер: Прерано је за церемонију у родном Базелу

Tanjug
Foto: Arhiva

Бивши швајцарски тенисер Роџер Федерер изјавио је да неће присуствовати АТП турниру у Базелу и додао да би церемонија у родном граду поводом завршетка његове играчке каријере дошла прерано, пренио је Еуроспорт.

Федерер је рекао да би прослава у Базелу имала посебно значење, али да ове године не би био спреман за још једну такву церемонију послије емотивног опроштаја 15. септембра на Лејвер купу у Лондону.

АТП турнир у Базелу биће одигран од 24. до 30. октобра. Федерер је требало да учествује на овом турниру, али је послије тога објавио крај каријере. Организатори су жељели да Федереру одају почаст посебном церемонијом.

"Хвала Базелу што је желио да ме угости ове године. И даље покушавам да процесуирам све што се догодило у посљедње вријеме. Опраштање у родном Базелу ће имати веома посебно мјесто у мом срцу, али је премало времена прошло од Лондона", рекао је Федерер.

Директор турнира у Базелу Роџер Бренвалд изјавио је да би церемонија могла да се организује на неком од наредних турнира у Базелу.

"Федерер је један од највећих свих времена и указати му част је апсолутно имало смисла. Жељели смо да прославимо Роџерове године успјеха, али потпуно нам је јасно да му је потребно додатно вријеме", рекао је Бренвалд.

АТП турнир у Базелу је посљедњи пут организован 2019. године, када је Федерер освојио 10. титулу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана