Федерер: Пораз од Хуркача најтежи моменат у каријери

Танјуг
Федерер: Пораз од Хуркача најтежи моменат у каријери

ЛОНДОН - Швајцарски тенисер Роџер Федерер изјавио је да му је прошлогодишњи дуел против Пољака Хуберта Хуркача у четвртфиналу Вимблдона најтежи тренутак у каријери.

Федерер је у четвртфиналу Вимблдона 2021. поражен од Хуркача 6:3, 7:6, 6:0.

"Последњи сет против Хуркача био је најтежи тренутак у мојој каријери. Схватио сам да више ништа не функционише. Разочарање је било као ватромет у мојој глави, нисам знао како да идем даље са тим кољеном", рекао је Федерер за Радио телевизију Шведске.

Он је истакао да је осетио олакшање када је прошлог четвртка објавио да ће се повући после Лејвер купа, који је на програму од 23. до 25. септембра у Лондону.

"Срећан сам и изненађен колико добро ударам лопту, али нећу моћи да играм у синглу, зато и није опција да играм на турниру у Базелу", рекао је Федерер. Швајцарац је рекао да је "пустио сузу или две", али да је срећан што се одлучио на повлачење из тениса.

"Моје колено није попуштало, није напредовало довољно добро. Када смо добили резултате скенера који нису били задовољавајући, помислио сам да је готово", навео је Федерер. Он је истакао да ће наставити да игра егзибиционе мечеве. "Волео бих да одиграм егзибицију у наредних шест до девет месеци.

Желим да позовем све своје сапутнике да им се захвалим", рекао је Федерер. Швајцарски тенисер је рекао да су његова деца плакакала када је објавио да ће завршити тениску каријеру. "Последњих неколико година вероватно су били тежи мојој супрузи Мирки него мени. Није уживала више да ме гледа како играм, уз све повреде. Мислим да је за њу ово олакшање. Када је ријеч о дјеци, били су тужни. Троје од њих четворо је плакало. Међутим, увихек су ми говорили: Престани да играш тенис, желимо на скијање с тобом", закључио је 41-годишњи Швајцарац.

Бројни тениски стручњаци сматрају да је Федерер један од најбољих тенисера у историји. Освојио 103 трофеја у синглу, а од тога 20 гренд слем титула. Током каријере остварио је 1.251 победу и претрпео 275 пораза. Федерер је 310 недеља био први на АТП листи, од чега 237 узастопних недеља

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана