Федерер најавио велики повратак, али тек 2022. године: Сањам ново финале Гренд Слема

ГС
Foto: гс

Швицарски тенисер Роџер Федерер открива да ће још најмање седам или осам мјесеци бити ван терена и да би се игрању тениса могао вратити тек на љето 2022. године.

Федерер је посљедњи меч одиграо у јуну, након чега је отишао на захтјевну операцију кољена.

"Желио сам спровести детаљно испитивање прије него вам дам званичну изјаву. Прегледи су били охрабрујући. Почео сам дуг период рехабилитације у који сам уложио и душу и тијело, а ситуација није као 2016. године и зато морам бити стрпљив. Бит ћу у стању почети с лаганим трчањем у јануару, а потом ћу наставити да тренирам на терену уз комплексну подршку у марту или априлу. С тим у вези рачунам да бих се могао вратити на терен на љето 2022. године", рекао је Федерер.

Свакако да је главно питање било да ли ће бити спремам за наступ на свом омиљеном Вимблдону.

"Био бих јако изненађен да будем спреман за игру на Вимблдону. Овог љета смо одлучили да потпуно санирамо повреду менискуса, што тражи више времена за опоравак. Доктори су откуда искористили прилику и да лијече моју хрскавицу, а комбинација ове двије интервенције захтјева стрпљење и опрез", рекао је Федерер и наставио:

"Моја амбиција је видјети за шта сам способан барем још једном као професионалац. Борим се за то и врло сам мотивисан. Осјећам подршку тима и породице, а такођер се желим опростити на свој начин и на тениском терену. Зато сам дао све у процесу опоравка, а у каријери сам имао сличне изазове много пута. Понекад јавност није свјесна тога, а иако знам да се ближи крај, желим пробати да играм велике мечеве."

Федерер је даље рекао како се његов живот неће срушити ако не буде поново играо у финалу неког Грeнд Слeм турнира, али да би то свакако био најљепши сан.

Каже да вјерује у такву врсту чуда, а додаје и то да је његова жеља за повратком један од начина да се одужи својим вјерним навијачима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана