Фарис Дурак жели олимпијску медаљу: Уз подршку Mozzartа до нових рекорда

Mozzart
Фарис Дурак жели олимпијску медаљу: Уз подршку Mozzartа до нових рекорда

Фарис Дурак, перспективни дизач тегова из Сарајева, са само 22 године, остварио је бројне успјехе. Вишеструки је државни првак БиХ и рекордер у три категорије. Његове успјехе препознали су у компанији Mozzart, па је Фарис добио првог спонзора у својој спортској каријери.

„Никада нећу заборавити подршку коју сам добио од Mozzartа на самом старту каријере, ово ми је огромни вјетар у леђа. Помоћ је увијек потребна, не само током тренажног процеса, него и за такмичења” поручује Фарис.

Каријеру је почео прије само четири године и то на позив свог оца Хариса који је тренер Клуба дизача тегова „Жељезничар” и тренер репрезентације БиХ.

Фариса је додатно мотивисала чињеница је Харис Дурак својевремено био првак Југославије, па је кренуо очевим стопама. Без искуства и знања првог тренера, млади ас сматра да се не би могао такмичити.

Труд и вриједан рад Фарису су се убрзо исплатили. Постао је вишеструки државни првак и рекордер у три различите категорије. Исказао се и на Медитеранским играма 2022. године, а на Европском првенству за јуниоре освојио је 5. мјесто.

Фарис у наредном периоду жели да освоји прву медаљу за БиХ у олимпијском дизању тегова. Жеља му је и да се професионално бављење дизањем тегова у нашој земљи унаприједи и да људи увиде љепоту овог спорта.

Подршку на путу освајања нових медаља, осим од породице и пријатеља, добија и од осталих чланова клуба. Осим њих, мотивацију за остварење спортских снова од сада му даје и компанија Mozzart која је прва препознала Фарисов велики потенцијал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана