Фараж: Лудило је да Ђоковић не може на Ју-ЕС опен

Танјуг
Foto: Aгенције

ЛОНДОН- Британски новинар и политичар Најџел Фараж шокиран је наговјештајима да најбољи српски тенисер Новак Ђоковић неће моћи да учествује на посљедњем гренд слему у сезони - Ју-Ес опену.

"Ју-Ес опен је одлучио да руски и бјелоруски играчи могу да играју, али и да Новак Ђоковић не може да игра јер није примио вакцину. Ово је лудило. Не постоје здравствени разлози који би ово подржали. Ово није здравље, него контрола", рекао је Фараж за телевизијски канал ГБН.

Власти САД Ђоковића посматрају као било ког страног држављанина, а он као такав, према актуелним регулативама, не може да уђе на територију Америке уколико није вакцинисан.

Фараж сматра да без обзира да ли сте примили вакцину или не, можете да ширите ковид 19.

"Аргумент за вакцину је - ако добијете корону, бићете мање болесни. Имајте на уму да је Новак Ђоковић један од најздравијих 35-годишњака у свијету. Има потпуно здравствено осигурање. Нема шансе да америчким властима представља терет било које врсте", казао је Фараж.

Британац је у јануару био гост породице Ђоковић у Београду и подржао Новака Ђоковића испред Скупштине Србије током невоља које је српски тенисер доживио у Аустралији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана