Ф1: Макс Ферстапен побједник ВН Италије у Монци

Танјуг
Ф1: Макс Ферстапен побједник ВН Италије у Монци

МОНЦА - Возач Ред Була Холанђанин Макс Ферстапен побједник је трке за Велику награду Италије, која је данас у шампионату Формуле један вожена на стази у Монци.

Ферстапен је стигао до 31. победе у каријери, а 11. тријумфа ове сезоне иако је стартовао са седме позиције. Ово је пета узастопна победа актуелног светског шампиона у Ф1. Он је остварио време од 1:20:27.511.

Кључни моменат у Монци догодио се у 10. кругу када је Леклер, који је до тада био водећи, позван у бокс док је на стази био истакнут знак виртуелног возила безбедности због Себастијана Фетела који је зауставио своје возило. Ферстапен је то искористио и избио на прву позицију, коју је губио само током одласка у бокс.

Пет кругова пре краја на стазу је изашло возило безбедности, пошто је удес имао Данијел Рикардо. Трка је на крају завршена иза безбедносног возила, а актуелни светски шампион у Ф1 је стигао до нове победе. Холанђанин је по први пут у каријери тријумфовао у Монци.

Друго мјесто припало је возачу Ферарија Шарлу Леклера из Монака, који је за победником каснио 2,44 секунде, док је трећи био возач Мерцедеса Британац Џорџ Расел.

Шпанац Карлос Саинц из Ферарија освојио је четврто место, док је пети био возач Мерцедеса Британац Луис Хамилтон, који је стартовао са претпоследњег места.

Бодове су још освојили Мексиканац Серхио Перез из Ред Була, Британац Ландо Норис из Мекларена, Француз Пјер Гасли из екипе Астон Мартин, Холанђанин Ник де Врис из Вилијамса и Кинез Гуању Жоу из екипе Алфа Ромео.

Прво мјесто у генералном пласману возача држи Ферстапен са 335 бодова, док је Леклер други са 219.

Наредна трка у шампионату Ф1 биће одржана 2. октобра за Велику награду Сингапура.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана