Евролига покренула дисциплински поступак против Жалгириса због вријеђања Србије

ГС
Евролига покренула дисциплински поступак против Жалгириса због вријеђања Србије

Евролига је одлучила да покрене дисциплински поступак против Жалгириса због дешавања на утакмици против Црвене звезде у 21. колу Евролиге, потврђено је Спутњику из извора блиског елитном европском кошаркашком такмичењу.

На утакмици Жалгирис – Црвена звезда, која је одиграна у недјељу у вечерњим часовима, виђено је неколико прекршаја од стране организатора и навијача, почев од погрдног скандирања Србији.

Због тога, због НАТО заставе на трибинама, челни људи Евролиге покренули су дисциплински поступак и очекује се казна за литвански клуб.

О томе је за Спутњик, дан након инцидента, говорио и предсједник црвено-бијелих Небојша Човић, истаквши да је у дворани био политички перформанс.

"Да неко узвикује на целој утакмици псовке према Србији, да избацује навијаче Звезде само зато што су носили заставу наше земље која је суверена држава, а притом су домаћи навијачи махали заставама НАТО и скандирали 'слава Украјини'. Код нас се такво скандирање потпуно разуме и има другачију конотацију и смисао. То је био класичан политички перформанс у ком нисмо желели да учествујемо. Кључни разлог је тај што је Црвена звезда спортски клуб, нисмо политичка организација, и то никада нећемо дозволити, као што нећемо ни на нашим утакмицама", рекао је Човић за Спутњик.

„Евролига треба да заштити Звезду и све остале клубове од нечега што је почело да се увлачи, а то је политизација и политичка манипулација. Мислим да ће то и урадити", додао је Човић.

Покретањем поступка челници елитног европског кошаркашког такмичења то и раде.

Подсећамо, гнусне увреде са трибина, НАТО застава и све остало, уследило је након што су кошаркаши Звезде одбили да држе заставу Украјине на којој је писало „Стоп рату".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана