Епилог бициклистичке несреће у Баскији: Вингегарду сломљена кључна кост и више ребара

Г.С.
Епилог бициклистичке несреће у Баскији: Вингегарду сломљена кључна кост и више ребара

Један од најбољих бициклиста данашњице и актуелни шампион Тур де Франса Јонас Вингегард у данашњој несрећи у Баскији доживио је прелом кључне кости и више ребара.

Данац је прошао најгоре у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила у четвртој етапи утрке у Баскији 33 километра прије циља. Вингегаард је остао непомично лежати, а припадници хитне помоћи пребацили су га у болницу.

Његов тим Висма донио је прве званичне информације. Нажалост, оне нису добре и кажу да је Вингегард прошао са сломљеном кључном кости и неколико сломљених ребара.

Дански бициклиста је при свијести, а из клуба су најавили да ће даље ажурирати информације о свом најпопуларнијем члану.

На сву срећу, Примож Роглич је прошао са знатно мањим повредама, док о стању Ремца Евенепоела још увијек нема званичних информација, преноси Кликс.

Белгијанац Евенепоел је још увијек на медицинским тестовима, а из његовог клуба нису жељели још увијек ништа написати. Након пада, жалио се на кључну кост потпуно савијене руке којом је штитио болно подручје.

Како је раније открио шпански бициклиста Микел Бизкара, до несреће је дошло због неравнина на цести узрокованих коријењем које расте испод асфалта. Бизкара је поручио да су бициклисти знали да се ради о најопаснијој дионици и кривини, али да су свеједно у њу ушли превеликом брзином.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана