ЕП у рукомету: На распореду највећи класик

ГС
ЕП у рукомету: На распореду највећи класик

Данас се одигравају мечеви другог дана друге фазе Европског првенства за рукометаше.

Јучерашњим утакмицама започела је друга фаза Европског првенства за рукометаше. Одмах у првој утакмици видјели смо велико изненађење јер је репрезентација Португала савладала фаворизовану Норвешку. У другој утакмици Данци су се поиграли са Холандијом док је Шведска убједљиво славила против Словеније.

Шампионат Старог континента се наставља данас, а на распореду су такође три утакмице.

Први ће на терен рукометаши Мађарске и Аустрије. Мађари важе за фаворите, али никако не треба отписати репрезентацију Аустрије која је већ послала Шпанију кући те са једном побједом и два ремија (против Шпаније и Хрватске) још не зна за пораз. Ова утакмица се игра од 15.30 часова.

Од 18 часова на распореду је највећи рукометни класик, у којем ће се састати репрезентације Хрватске и Француске.

Французи су у другу фазу шампионата пренијели два бода, док Хрвати на свом конту имају један те би их побједа примакнула борби за медаљу.

Селектор Хрватске, Горан Перковац на јучерашњем тренингу није могао рачунати на Домагоја Дувњака који је имао температуру, а његов изостанак би био велики ударац за ову репрезентацију која је раније остала и без Ивана Мартиновића који се повриједио на утакмици са Аустријом.

"Надам се да нам бод неће фалити, али ако желимо даље, морамо добити три утакмице, с два или с једним бодом и није нека разлика. Наравно, ако добијемо ту прву утакмицу, добили смо екстремно пуно, али и ако изгубимо, имамо још три утакмице које можемо добити. Значи није неко екстремно оптерећење, али сигурно је присутна жеља да их добијемо“, рекао је Перковац у најави утакмице.

Мотив више на вечерашњој утакмици имаће легендарни Никола Карабатић који вечерас има прилику постати најбољи стријелац европских првенстава. Тренутно највише голова има Гудјон Сигурдсон (288) док Карабатић има четири мање. Посљедњи пут су се ове двије екипе састале у јануару 2022. године, а Французи су славили резултатом 27:22.

Данашњи програм затвориће домаћин Њемачка која од 20.30 часова игра против Исланда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана