Ембидова тројка у посљедњој секунди за тријумф Филаделфије, Бостон опет бољи од Бруклина

ГС
Foto: Танјуг

Жоел Ембид погодио је шут за три поена 0,8 секунди прије краја додатог времена меча са Торонто Репторсима, која је његовој Филаделфији донијела тријумф од 104:101, као и предност од 3:0 у плеј-оф серији.

Бостон поново бољи од Бруклина.

Ембид је меч завршио са 33 поена и 13 скокова, а његова партија у приличној мјери допринијела је да Севентисиксерси надокнаде 17 поена заостатка.

Рајриз Максиз је постигао 19 поена, док је Тобајас Харис додао 11, уз 12 скокова. Екипа из Пенсилваније има прилику да у суботу стигне до четврте, одлучујуће побједе у серији.

Најефикаснији у екипи Торонта био је Ануноби са 26 поена, а њега је пратио Гери Трент Џуниор са два поена мање.

Филаделфија ниједном током регуларног тока меча није имала предност. Први пут Пенсилванија је имала више поена од противника у дуелу играо се продужетак, 3:27 минута до његовог краја (99:97).

Бостон је савладао Бруклин у другом мечу са 114:107. Баш као и претходно споменутом дуелу, побједничка екипа вратила се послије 17 поена предности за ривала.

Џејлин Браун постигао је 22 поена, укључујући десет у посљедњој дионици. Џејсон Тејтум је додао 19 поена за Бостон, Ал Хорфорд је имао 16 поена поред свог имена.

Кевин Дјурант је, с друге стране, имао 27 поена, али је имао лошије шутерско вече, погодивши тек четири од 17 шутева из игре.

Кајри Ирвинг, поново на мети домаће публике у Масачусетсу, стао је на десет поена.

Њих двојица су погодили само један од 17 шутева, скупа, у другом дијелу меча.

Бостон је изједначио на 79 поена за обје екипе, али су Нетси имали предност од 90:85 уочи посљедње дионице.

Серија 23:4 за Бостон, чињеница да Нетси нису постигли кош скоро три минута у овом периоду, свакако је меч преломила на страну домаћег тима.

У последњем мечу одиграном у ноћи између сриједе и четвртка екипа Чикага савладала је Милвоки резултатом 114:110 и тиме стигла до изједначења у серији после два одиграна меча, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана