Екипа из Србије тријумфовала на прњаворском лајт квесту: Крупњу слот за Липик

Милан Зубовић
Екипа из Србије тријумфовала на прњаворском лајт квесту: Крупњу слот за Липик

ПРЊАВОР - Крупањ 3џ3 из Србије побједник је турнира лајт квест “Вивија 3џ3 Прњавор” и освајач слота за челенџер у хрватском Липику, те новчане награде од 2.000 марака.

Екипа у саставу Милан Милошевић, Ален Весковић, Един Весковић и Филип Пејовић у финалном сусрету савладала је Партизан 3џ3 Церекс (Србија) резултатом 22:16, а за који су играли Иван Поповић, Марко Стевановић, Стефан Торбица и Небојша Бошковић. МВП турнира био је Един Весковић из побједничке екипе, који прво честитао свом ривалу у финалу, а затим и својим саиграчима.

- Тренирали смо јако и последњих месец дана смо у жестоком ритму са пуно турнира, али, ево, труд се исплатио. Узели смо слот за челенџер - рекао је Весковић, додајући да је турнир у Прњавору из године у годину све бољи и квалитетнији.

Иван Поповић из Партизан 3џ3 Церекса похвалио је сјајну организацију, истакавши да су нешто растерећеније играли јер су већ имали освојен слот за Липик.

- Први пут сам овде, док је моја екипа већ долазила и морам рећи да је сјајан амбијент био оба дана турнира. Екипе су биле добре и одлично припремљене. Следи нам сада Липик. Одморили смо због повреде нашег најбољег играча Марка Чакаревића и идемо даље у борбу - рекао је Поповић.

Најбољи у шутирању тројки био је Александар Иветић из екипе Инвинг (БиХ), а најбољи у закуцавању Ендрју Кели из кинеског тима Вукси Хуишан. Турнир је ове године окупио 12 екипа из Шведске, Шпаније, Кине, Србије, Хрватске, Црне Горе и БиХ.

- Иза нас је одличан турнир, упркос томе што га је ФИБА помјерила седам дана раније и неке екипе нису могле доћи због густог распореда турнира. Задовољство нам је било да будемо домаћин свим овим екипама. Надам се да ћемо и у наредном периоду задржати статус лајт квест - рекао је члан Организационог одбора турнира Љубиша Шикарац, додајући да финалисти у Липику узимају слот за мастерс у швајцарској Лозани.

Ждеро на трибинама

Турнир у Прњавору одржава се већ 26 година, а по четврти пут има слот за неки од челенџера (Берлин, Рига, Хамбург и Липик). На трибинама прњаворског лајт квеста био је и селектор 3џ3 репрезентације Србије Марко Ждеро. Ово није крај баскет љета у Прњавору јер је јуче почео омладински турнир, а 22. јула на распореду је сениорска 3џ3 лига Републике Српске, када ће наступити 16 екипа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана