Екипа из Бањалуке побједник турнира у Прњавору

Срна
Екипа из Бањалуке побједник турнира у Прњавору

ПРЊАВОР - Екипа “Стоматологија Зрнић” из Бањалуке побједник је турнира у уличном баскету у Прњавору, који је игран у оквиру “Никшићко пиво 3 на 3 лиге Републике Српске” и окупио је 16 екипа.

Екипа из Бањалуке је у финалном мечу турнира “Вивија 3 на 3 Прњавор” савладала тим “Магазинска клет” из Прозора-Раме резултатом 21:14.

Капитен побједничке екипе Никша Милуновић рекао је Срни да је лига изузетно квалитетна и захтјевна, као и да је његова екипа имала низ од неколико тешких утакмица.

Побједнику је припала новчана награда од 1.500 КМ, док је другопласирана екипа освојила 500 КМ.

У Прњавору је одигран и омладински турнир, а за најбољег младог играча проглашен је Михаел Шкарица из екипе “Магазинска клет” из Прозора-Раме.

У конкуренцији пионира екипа “Гордон” из Прњавора у финалу је била боља од тима “3 на 3 Добој” са 19:16.

Код кадета “Столарија Ћулум РТС Метал” из Модриче у финалној утакмици славила је 22:15 против прњаворске “Симите” , док је код јуниора “Магазинска клет” Прозор - Рама била убједљива против “3 на 3 Коњиц” са 21:10.

Члан организационог одбора турнира у Прњавору Љубиша Шикарац истакао да је да након седам дана баскета у овој општини сви могу бити задовољни, и организатори и учесници и публика, која је у великом броју пратила мајсторије испод кошева.

“Ово је сигурно један од надужих турнира у окружењу, јер се углавом игра по дан - два, код нас овај пут цијелу седмицу. Било је право задовољство гледати све екипе на терену. Настављамо даље, очекују нас турнири у Шипову, Лопарама, Шамцу, Броду”, рекао је Шикарац за Срну.

Наредни турнир “Никшићко пиво 3 на 3 лиге Републике Српске” игра се 25. и 26. јула у Шипову.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана