ЕХФ договорила састанак са Рукометним савезом БиХ о проблемима

Д.Д.
ЕХФ договорила састанак са Рукометним савезом БиХ о проблемима

БАЊАЛУКА  - Рукометни савез Републике Српске писао је Европској рукометној федерацији у којем је навео проблеме са којима се сусреће овај спорт у БиХ.

Европска рукометна федерација је одговорила да писмо које је послато 7.јула и навела да ће се о проблемима око система такмичења и функционисања савеза расправљати на састанку .

У одговору ЕХФ се наводи:

Поштовани господине Умичевићу,

Европска рукометна федерација је примила Ваш допис у вези са два питања која се односе на активности Рукометног савеза БиХ. Као што разумијете, ЕХФ није у могућности да на спортско-политичком нивоу комуницира са дијеловима савеза, иако разумијемо да је ситуација у БиХ веома комплексна од почетка. Уколико желите да поднесете формалну жалбу , можете се обратити Европском суду за арбитражу у рукомету (ЕЦА), независном систему који се бави рукометним темама. Савјет ЕЦА ће тада одлучити о пријему случаја. Међутим, како не бисмо оставили утисак да игноришемо Ваш допис, желимо да Вас обавијестимо да је на захтјев руководства БиХ планиран састанак на којем ћемо, поред општих тема, такође разговарати о питањима такмичења. Како бисмо обавијестили Савез о Вашем приступу, Ваше писмо је прослеђено као прилог Савезу- наводи се у одговору.

Рукометни савез Републике Српске је због тога подјетио чланове Управног одбора РС БиХ из овог савеза да поштују договор од 29.јуна. Од предсједника УО РС БиХ Владимира Бранковића се тражи да савез Републике Српске информише о термину и темама састанка као и да поштује донијете закључке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана