Едвин Џелиловић, рукометаш Херцеговине: Заслужено смо освојили бод

Дарко Драгичевић
Едвин Џелиловић, рукометаш Херцеговине: Заслужено смо освојили бод

НЕВЕСИЊЕ – Рукометаши Херцеговине одиграли су сјајан меч у Љубушком и освојили веома вриједан бод против Извиђача 35:35. Невесињци су прва екипа која је успјела да донесе бод са гостовања код новог шампиона БиХ и да тако остане у игри за опстанак чак и ако не остане одлука Надзорног одбора о томе да испадају три клуба.

Невесињци су у Љубушки отишли ослабљени без два важна играча, али су одиграли одличан меч. На полувремену су били у вођству 18:16, а на крају су освојили бод голом из седмерца и тако мало покварили славље у вези са шампионском титулом.

- Одиграли смо заиста одличан меч против новог шампиона БиХ. Извиђач је сјајна екипа која је ове сезоне била доминантна на свом паркету, али смо ми уз велику борбеност успјели да дођемо до неријешеног резултата. О томе колико вриједи овај бод најбоље свједочи да смо прва екипа која се ове сезоне вратила непоражена из Љубушког. Дали смо заиста посљедњи атом снаге да дођемо до повољног резултата и успјели смо у томе - истакао је рукометаш Херцеговине Едвин Џелиловић.

У Рукометном савезу БиХ и даље трају расправе о броју екипа које напуштају такмичење. Рукометни савез Републике Српске остаје при ставу да је одлука Надзорног одбора исправна и да лигу на крају напуштају само три тима, што би значило да је Херцеговина већ обезбиједила опстанак, док из Федерације инсистирају на пет клубова, гдје би Невесињци водили борбу са Гораждем.

Ова два тима имају тежак распоред до краја, а Горажде је у благој предности због већег броја бодова. Херцеговина прво дочекује Вогошћу, а затим гостује код Криваје, док ће Горажде бити домаћин Извиђачу и затим иде у Вогошћу.

- Ми ћемо до краја покушати да остваримо двије побједе и видјећемо да ли ће то бити за опстанак. Током читаве ове сезоне смо показали заиста добре партије и вјерујем да смо заслужили опстанак у друштву најбољих због одличне публике, наших партија, али и самог клуба - додао је Џелиловић.

Резултати 28. коло: Грачаница - Криваја 31:26, Вогошћа - Коњух 27:25, Извиђач - Херцеговина 35:35, Искра - Горажде 31:34, Леотар - Градачац 27:20, Босна - Слога 28:30

Слобода - Маглај 34:34, Какањ - Борац м:тел 14:30

Пласман: Извиђач 47, Вогошћа 40, Леотар 39, Слобода 37, Грачаница 35, Маглај 33, Слога 32, Коњух 31, Криваја 31, Борац м:тел 29, Горажде 27, Херцеговина 25, Искра 18, Босна 11, Градачац 10, Какањ 2.

Шампион ривал и у Купу

Првенствени дуел у Љубушком неће бити посљедњи меч ова два клуба у сезони. Наиме, Херцеговина је направила сјајан резултат и у Купу БиХ гдје је изборила пласман на завршни турнир који ће крајем мјесеца бити одржан у Вогошћи. Ривал у полуфиналу биће им опет нови шампион Извиђач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана