Џумхурове сузе у Бањалуци

Милан Зубовић
Џумхурове сузе у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Тенисер из БиХ Дамир Џумхур није могао да сакрије сузе након пораза у финалу 20. јубиларног издања Српска опена, али не због неуспјеха у одлучујућем мечу против Фабијана Марошана већ због свега што је прошао посљедњих седмица.

Челенџер у Бањалуци био је повратнички за Џумхура који је прошлог маја имао упалу панкераса па је био у болници након чега је направио дужу паузу, али сада се вратио на терен. Сјајним играма стекао је симпатије бањалучке публике која га је наградила великим аплаузом након финалног меча. Сузе није могао да сакрије и говор након финалног меча прекидао је неколико пута јер му је застала кнедла у грлу, а сваки пут добио би овације са трибина.

- Ове сузе нису због пораза. Хвала публици која је дошла на финале и која ме бодрила цијеле седмице. Нисам очекивао да ће на крају све овако да испадне и да ћу доћи до финала, након свега што се издешавало. Велико вам хвала и жао ми је што вечерас нисам могао да пружим бољу борбу. Фабијан је био прејак. Хвала директору, судијама, скупљачима лоптица... свака вам част на организацији турнира. Ово је била прелијепа седмица и драго ми је што сам добио позив да дођем у Бањалуку након десет година и надам се да ћу имати прилику да поново дођем. Хвала свима који су ме подржали, мом тиму, селектору Дејвис куп репрезентације Зорану Зрнићу, мојој породици, мом сину који није са мном сада. Хтио сам да посветим титулу њему, али се надам да ће бити прилике. Извините због ових емоција, није због пораза него једноставно због свега што се дешавало у пролости и надам се да ће бити љепших ствари - истакао је Џумхур.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана