Џудо турнир Лакташи опен: Стиже хиљаду такмичара

М.З.
Џудо турнир Лакташи опен: Стиже хиљаду такмичара

БАЊАЛУКА - Џудо клуб Лакташи предстојећег викенда биће домаћини 21. турнира Лакташи опен.

Ове године очекују се наступ око хиљаду такмичара из земаља региона, док ће и домаћи тим имати свој узданице и нада се да би могао освојити 20-ак медаља.

- Такмичење ће бити одржано током два дана као и до сада, а програм креће од 10 часова. Субота је резервисана за млађи кадар, за полетарце, млађе пионире и пионире који ће се борити на шест татамија, а у недјељу ће наступити кадети, јуниори и сениори на четири татамија.Биће то лијепа манифестација као је и до сада била када је имала меморијални карактер - најавио је предсједник ЏК Лакташи Душко Блажић.

Истакао је да су управо на овом турниру своје прве медаље у каријери освојили Стефан и Немања Мајдов те да из Србије најављен долазак 15 клубова, а по 12 из Румуније и Бугарске.

- Турнир је врло значајан јер долази послије зимских пропрема и један је од првих на којем ће џудисти испробати форму пред почетак сезоне. Посебно интересантна је категорија 100+ килограма која је категорија нашег покојног Синише Вукелића па ће побједник добити и новчану награду - додао је Блажић.

Једна од узданица домаћег клуба је и Тамара Ђукић која ће наступити у кадетској конкуренцији.

- Очекујем да одрадим добре борбе и дођем до златне медаље. Турнир ће ми бити одскочна даска за предстојећа такмичења. Моја категорија је једна од најбројнијих, конкуренција је велика, изузетно јака, потенцијалне ривале солидно познајем и надам се златној медаљи. Наступићу на домаћем терену па ће бити више треме него да сам у гостима, али се надам најбољем - истакла је Ђукићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана