Џудисткиња Сара Марић за “Глас”: Да бих дошла до медаља потрошила сам литре и литре зноја

Дејан Кондић
Џудисткиња Сара Марић за “Глас”: Да бих дошла до медаља потрошила сам литре и литре зноја

КОТОР ВАРОШ - Тријумфом на првенству БиХ за млађе сениорке, одржаном у Сарајеву, у категорији више од 78 килограма, Которварошанка Сара Марић направила је одличну увертиру за крај сезоне.

Млада 21-годишња такмичарка Џудо клуба Младост из Котор Вароша нема премца у Српској и БиХ у својој категорији. У разговору за “Глас Српске” поручила је да су прави изазови тек пред њом и да је славље у граду на Миљацки најбоља провјера пред наступајуће изазове, Балканско и Европско првенство.

- Свако такмичење је тешко, сви много тренирају. Никога не треба потцјењивати. Имала сам рецимо два јако изазовна меча. Та финална борба на првенству БиХ против Лане Бјелице из Источног Сарајева била је веома изазовна. Успјела сам се вратити и преокренути након нешто лошијег почетка у којем сам губила. Све то ће ми дати додатно самопоуздање пред пут на Балканско првенство, које ће се одржати предстојећег викенда у Турској. До краја сезоне очекује ме и Европски шампионат у Њемачкој, у новембру. Надам се да ћу успјети догурати до неке медаље, иако ми је ово тек прва сезона међу млађим сениорима, до 23 године. Интензивно се припремам за та такмичења, стално сам у тренингу, идем у теретану, једноставно трудим се да ускладим посао са тренинзима. За сада ми то иде од руке - истакла је Марићева.

Сара је неко ко и те како може да се подичи добрим резултатима у досадашњој каријери.

- Поносим се трећим мјестом на Европа опену, одржаном овог мјесеца у Сарајеву. Такође морам истаћи и то да имам једно друго мјесто са Европског купа у Лакташима, које је одржано прошле године. То су ипак моји највећи успјеси. Да бих дошла до њих потрошила сам литре и литре зноја, али имала сам и имам велику подршку, коју ми дају сви такмичари, али и тренери у клубу, то ми стварно пуно значи - нагласила је Марићева.

Похвале тренера

Првенство БиХ за млађе сениоре и сениорке у Сарајеву окупило је 100 џудиста из 23 клуба. На такмичењу је наступило шест такмичара которварошке Младости.

- Оствареним резултатом, а нарочито брилијантним успјехом Саре Марић, која је у овој години шампионка Републике Српске и БиХ, сам задовољан, а што се тиче наступа млађих сениора, објективно, могли смо остварити бољи резултат - рекао је један од тренера у клубу Борислав Богданић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана