Џудисти Бањалуке иду у Русију

Дарко Драгичевић
Џудисти Бањалуке иду у Русију

БАЊАЛУКА – Џудисти Бањалуке и ове године настављају лијепу традицију. Осам такмичара и два тренера упутили су се у Русију и Санкт Петерсбурга на Међународни турнир који организује њихов клуб побратим Турбостроитељ.

Турнир ће се  одржати од 1. до 3. јуна. Прва два дана наступиће кадети а посљедњег дана млађи кадети. Ово је шести пут да ће се млади спортисти такмичити на изузетно јаком Купу.

Предсједник Џудо клуба Бањалука Зоран Ћуп истиче да је ово такмичење изузетно квалитетно а да је његова екипа једина из Европе која ће да наступи на поменутом Купу. Такмичење ће се одвијати у кадетској конкуренцији 

-Иако смо једини клуб из Европе који учествује на овом Купу, квалитет је изузетно јак. Долазе  најбољи борци из Азије која свакако спада у сам врх свјетског џудоа. И ове године одлази са пуно оптимизма да наставимо ову лијепу традицију и потврдимо пријатељство наша два клуба. То је нераскидива веза. Уз помоћ предсједника Републике Српске Милорада Додика идемо и ове године и захваљујемо се подршци - истакао је Зоран Ћуп, предсједник клуба.

Тренер Дејан Ћуп је истакао да се и ове године очекује изузетно јака конкуренција. 

-Турнир је један од најјачих у кадетској конкуренцији на свијету. Сви знамо колико су поред домаћина Русије, јаке азијске земље. О томе кокав је квалитет турнира можда најбоље свједочи податак да у свакој категорији имате око 140 такмичара. На нашим турнирима у категоријама имате око 20 учесника а овдје је тај број импозантан. Ипак, добро смо се спремали и надамо се најбољем. Наравно покушаћемо доћи до медаље иако ће конкуренција да  буде паклена. У досадашњим наступима имамо једну бронзу коју је освојио Давид Ожеговић- додао је Дејан Ћуп.

Такмичар Марко Сучевић једва чека турнир.

-Одрадили смо заиста квалитетне припреме, тако да с нестрпљењем очекујемо наступ у Русији. Конкуренција је  заиста жестока али само кроз квалитетне борбе и ми можемо да напредујемо. Наравно сви желимо да прођемо што даље и ако нам се укаже шанса да се боримо за медаљу –истакао је Сучевић.

Зид части

Џудо клуб Турбостроитељ је један од најбољих у Русији. У њиховој дворани постоји Зид части а на њему се налази и слика џудиста Бањалука.

-Клуб има свој Зид части на  којем се налазе слике освајача 36 олимпијских медаља које су освојили. На том зиду стоји и слика нашег клуба због пријатељства и доласка на овај турнир а Руси не заборављају пријатеље- истакао је Ћуп.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана