Џајић званично предсједник Фудбалског савеза Србије

Танјуг
Foto: Танјуг

СТАРА ПАЗОВА - Легенда Црвене звезде Драган Џајић изабран је једногласно за новог предсједника Фудбалског савеза Србије (ФСС) на Скупштини у Старој Пазови.

Џајић је био једини кандидат за предсједника, пошто се некадашњи репрезентативац Немања Видић повукао из трке за првог човека ФСС. Скупштина ФСС броји 85 чланова, а сједници Скупштине у Старој Пазови присуствовало је 78 делегата. Џајић је добио подршку свих 78 делегата.

Сједници није присуствовао Видић, који је јуче повукао своју кандидатуру за председника ФСС. Функција првог човека ФСС била је упражњена последње две године након оставке Славише Кокезе. Засједање је напустио и Мирко Поледица који је истакао да је у суштини ова побједа Џајића његова највећи пораз.

Представник Европске фудбалске уније (УЕФА) Лука Никола изјавио у Старој Пазови да је увјерен да ће ФСС бити у сигурним рукама.

"Имамо снажан оквир, утемељен правно, са документима који почива на важним начелима који су важни: демократија, одговорност, раздвајање органа власти. Честитам Бјековићу, Шурбатовићу на успјешном вођењу српског фудбалског брода кроз не тако добре околности "вода". Са реформама и модернизацијом треба наставити у будућности. Рекао бих нешто о изборима. До јуче смо имали две легенде, не само српског и европског фудбала, него светског, који су били кандидати." рекао је Лука Никола.

Он је такође честитао Видићу за вођење кампање, на свему што је урадио, на његовом доприносу, упркос повлачењу кандидатуре, и навео је да је Видић потребан српском фудбалу, да му даје даљи допринос.

"Желим такође да честитам Џајићу и његовом тиму, легенди свјетског фудбала. Има велико искуство, као играч и успјешни функционер Фудбалског клуба. Његовим избором ће ФСС бити у сигурним рукама. Господине Џајићу, моћи ћете да рачунате на помоћ УЕФА за све што радите и за све напоре које будете предузимали" додао је Никола.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана