Двојица новајлија стигла у кањон Тијесно: Мрзић и Тврдишић појачали Крупу

Дарко Пашагић
Двојица новајлија стигла у кањон Тијесно: Мрзић и Тврдишић појачали Крупу

БАЊАЛУКА – Крупа, јесењи шампион Прве фудбалске лиге Републике Српске, у наставак сезоне ући ће јача за Срђана Мрзића и Димитрија Тврдишића који су потписали уговоре са клубом из кањона.

Мрзић, који игра на позицији лијевог бочног и лијевог крила у првом дијелу сезоне наступао је за Слободу из Мркоњић Града, а прије тога је играо за млађе категорије бањалучког Борца, аустријске нижелигаше, те Љубић. Тврдишић је лијеви бек, који је каријеру започео у ОФК Београду, а потом је био члан Звездаре, Колубаре и БСК Борча, а у Крупу је дошао из зворничке Дрине.

- Мрзић је 1999. годиште и потписао је сарадњу на двије и по године, док је Тврдишић годину дана старији и биће наш члан 18 мјесеци. Обојица су још релативно млади играчи и сигурно је да у нашем клубу могу направити додатни искорак у каријери, али и помоћи нам да остваримо наше циљеве - нагласио је директор Крупе Мирослав Балабан.

Он је нагласио да ће бити још долазака.

- Очекујемо да нам се прикључи још неколико млађих фудбалера на које смо бацили око, али ћемо о томе послије новогодишњих празника - додао је Балабан.

По традицији челници Крупе су одржали новогодишње дружење у ресторану “Кањон” на којем су биле присутне бројне личности из политичког и јавног живота Бањалуке и Републике Српске. Присутне је поздравио предсједник Драшко Илић.

- Јесењи смо шампиони, али нисмо себи поставили циљ да морамо бити први. Међутим, лијепо је када смо ту гдје јесмо. У прошлој сезони смо на зеленом терену изборили опстанак у друштву најбољих, али једноставно нисмо могли издржати неравноправну трку у којој је сав терет клуба пао на леђа породице Илић. Без помоћи струковних савеза, локалне заједнице, па и републичких институција радимо само Сизифов посао. Пред нама је период у којем ћемо донијети неке одлуке, па и ону враћамо ли се у Премијер лигу БиХ или не. То ће зависити од доста фактора, али оно што нас радује је да клуб не дамо, да се није угасио како су душебрижници жељели, већ је ојачао на свим нивоима - нагласио је Илић.

Предсједнику Народне скупштине Републике Српске Небојши Чубриловићу уручен је дрес са бројем 10. Чубриловић је иначе поријеклом из Крупе на Врбасу и увијек је радо виђен гост на свим светковинама клуба из кањона Тијесно. На дружењу је био и предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић, који је некада био чувар мреже Крупе.

Прозивка 17. јануара

Фудбалери Крупе припреме за други дио сезоне почеће 17. јануара, када ће се обавити прозивка.

- Све до 7. фебруара, када путујемо у Међугорје, тренираћемо на нашем терену и за то вријеме ћемо одиграти два контролна сусрета, против Рудар Приједора 29. јануара и против Лакташа 5. фебруара. У Херцеговини ћемо боравити 14 дана и планирано је да одиграмо четири пријатељска сусрета, а ривали ће бити Зрињски, Посушје, ГОШК и Чапљина. По повратку ћемо одиграти још генералну провјеру 26. фебруара и вјерујем да ће то бити довољно да старт првенства дочекамо потпуно спремни - нагласио је директор Крупе Мирослав Балабан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана