Двије титуле шампиона БиХ завршиле у истом граду: Дубица расадник рукометних талената

Дарко Драгичевић
Двије титуле шампиона БиХ завршиле у истом граду: Дубица расадник рукометних талената

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Рукомет је обиљежио протеклу седмицу у Козарској Дубици. Кадетске селекције Козаре у мушкој те Кнежопољке у женској конкуренцији освојиле су титуле шампиона БиХ.

Тако су још једном потврдили да је овај град непресушан извор талената. Упркос свим проблемима, напоран рад тренера и младих играча доноси сјајне резултате. Члан Управног одбора Козаре Саша Стојчић има само ријечи хвале за стручни дио клуба.

- Сигурно је да смо поносни на резултате које постижу наше млађе категорије. Није мала ствар да у једном узрасту овако мали град какав је Козарска Дубица има шампиона БиХ у обје категорије. Највише заслуга за успјехе имају наравно дјеца и тренери који раде из љубави. Потребно је много труда, одрицања да би се направили шампиони и заиста морам да похвалим предан рад спортског директора Драгана Гајића и тренера Немање Дмитровића, који има завршен ДИФ. Они су заиста прави примјери како треба да се ради с младима и упркос свим проблемима које имамо не одустају од тих момака са жељом да направе добре људе и спортисте - истакао је Стојчић.

Иако је овај град постао познат управо по афирмацији младих рукометаша, праву подршку клубови немају. Додатни проблем је чињеница да је све мање дјеце у Дубици.

- Надамо се да ће неко препознати ово што се ради код нас и пружити подршку младим талентима, јер ова дјеца то заслужују. Ту мислим на надлежне институције и фирме које могу да помогну. Имали смо једину помоћ од Рукометног савеза Републике Српске на челу са Маринком Умичевићем, док се за све остало сналазимо и имамо подршку родитеља - додао је Стојчић.

О томе како се ради у клубу најбоље свједочи и чињеница да су на крају прошле сезоне остали без четири носиоца сениорског тима и нису довели ниједно појачање, али су опет остварили сјајан резултат.

- Пружили смо шансу нашим младим играчима и опет смо завршили на другом мјесту у првенству Републике Српске. Највећи проблем је чињеница да дјеца због својих обавеза, одлазака на школовање напуштају клуб, али свакако можемо бити поносни на све што смо урадили

Кос понос града

У Дубици су поносни на плејаду младих рукометаша које су створили у протеклом периоду. Тако је Милош Кос постао репрезентативац Србије, а тренутно је члан ППД Загреб. Ту су још Милош Чекић (Партизан), Душко Челица и још бројни млади рукометаши који већ играју значајне улоге у Премијер лиги БиХ, док је у женској конкуренцији најбољи играч лиге Јована Илић такође из овог града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана