Двадесет клубова на 18. купу пријатељства “Прњавор опен”

Срна
Двадесет клубова на 18. купу пријатељства “Прњавор опен”

ПРЊАВОР - Међународни теквондо турнир Куп пријатељства “Прњавор опен” окупио је у Прњавору 193 такмичара из 20 клубова из Србије, Хрватске, Словеније, Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ .

Домаћин турнира је Теквондо клуб /ТК/ “Прњавор”, чији је тренер Бранислав Његован изразио наду да ће након двије године паузе због пандемије вируса корона поново оправдати очекивања и бити добри домаћини свим учесницима.

“Упркос проблемима због пандемије окупили смо изузетан број такмичара и клубова на 18. жПрњавор опенуж. Ово је уједно и генерална проба за наступ наших репрезентативаца на Европском првенству у априлу у Поречу, са којег очекујемо медаље” , рекао је Његован Срни.

Турнир је отворио предсједник прњаворске Скупштине општине Жељко Симић, који је рекао да је Прњавор данас домаћин величанственог спортског догађаја.

“Задовољство је данас присуствовати овом такмичењу, а организаторима захвалност на изванредној организацији и доброј атмосфери која је присутна у дворани”, рекао је Симић.

Такмичења у Спортској дворани “Слога” одвијају се у мушкој и женској конкуренцији у пет старосних категорија, и двије дисциплине форме и борбе.

Тренер ТК “Алфа Брод” Роберт Катушић каже да је клуб из Славонског Брода редовни гост турнира у Прњавору.

“Долазимо свих 18 година, турнир је добро организован, јака је конкуренција. Надамо се, као и увијек, фер и поштеној борби, угодном дружењу са осталим клубовима”, навео је Катушић.

Учесник турнира је и ТК “Душан Силни” из Малог Зворника. Тренер клуба Дејан Лукић каже да је част и задовољство бити на турниру у Прњавору.

“Прије 20 година сам долазио у Прњавор као такмичар, сада сам ту и као тренер. Одлична је атмосфера међу такмичарима, све су то наши пријатељи, а Прњавор је увијек добар домаћин”, рекао је Лукић.

Тренер сарајевског клуба “Торнадо” Нијаз Џака истиче да је и клуб који он предводи 18. пут у Прњавору.

“Презадовољни смо. Очекујемо медаље као и ранијих година, али се прије свега надамо лијепом дружењу наше дјеце”, каже Џака.

Турнир “Прњавор опен” који се налази у календару активности Теквондо савеза Републике Српске и Теквондо савеза БиХ прва је у низу манифестација којом ће бити обиљежен 24. март, Дан општине Прњавор.

Теквондо клуб “Прњавор” основан је прије 28 година, а тренутно има четрдесетак чланова у три старосне категорије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана