Два дербија у рукометном првенству БиХ: Тешки испити за Слогу и Борац

Дарко Драгичевић
Два дербија у рукометном првенству БиХ: Тешки испити за Слогу и Борац

БАЊАЛУКА - Треће коло рукометног првенства БиХ доноси два велика дербија. Слога ће у дворани у Осјечанима у комшијском дербију угостити Маглај, док ће бањалучки Борац гостовати у Грачаници.

Слога је отворила нову сезону са двије побједе, али је у наредном колу очекује веома квалитетан противник. Маглај је пружио сјајан отпор Извиђачу, а затим је на свом терену савладао Горажде и показао да ове сезоне има тим за врх. Уз то, на клупи ривала је Миљан Станић који је у ранијем периоду водио добојски тим и одлично познаје играчки кадар.

Тренер Дејан Василић је свјестан искушења.

- Иако смо одлично кренули у нову сезону, свјесни смо да нас сутра очекује можда и најтежи испит. Маглај има сјајан тим, свака екипа у БиХ би у својим редовима пожељела Ћосића, браћу Босић и остале играче. Уз то, води их Миљан Станић који нас одлично познаје. Против Извиђача су показали колико ће бити опасни и на гостовањима, а ми желимо да прекинемо један лош низ. Наиме, већ двије године не знамо за побједу против Маглаја на “нашем” терену у Осјечанима па мислимо да је вријеме да то остваримо. Сигурно да није лако јер немамо преширок ростер па онда имамо проблем кад је овакав распоред мечева у првенству. Збићемо редове и покушати да одиграмо најбоље што можемо. Поновимо ли игру из прва два кола, онда вјерујем у побједу - истакао је тренер Дејан Василић.

Борац очекује неугодно гостовање у Грачаници. Ривал је максимално кренуо у нову сезону, појачао се довођењем репрезентативца Дине Хамидовића. У припремном периоду су савладали Бањалучане, тако да је и то довољно упозорење за чету Ирфана Смајлагића.

- Грачаница је свакако екипа која је међу пет најбољих у БиХ, посебно на домаћем паркету. Додатно су се појачали довођењем репрезентативца Дине Хамидовића, који је међу најбољим бековима у лиги. Савладали су нас у припремном периоду, али то је ипак био контролни меч. Мислим да смо се ми од тада уиграли и исправили неке грешке. Сигурно је да смо сад много уигранији и тријумф над Кривајом нам је дао сигурност. Ипак, доста је нових играча, тако да сам сигуран да можемо још боље. Одиграли смо добрих 55 минута, а затим смо били лоши пет и то не смије да нам се понавља. Очекујемо тежак меч и урадићемо све да остваримо позитиван резултат - рекао је пивот Никола Маливојевић.

Криваја у Требињу

Рукометаши Леотара ће између двије европске утакмице на свом паркету угостити Кривају и покушати да дођу до нових бодова. Парови трећег кола: 17 часова: Слобода - Коњух, 18 часова: Грачаница - Борац, 19 часов: Леотар - Криваја, Чапљина - Челик, Горажде - Вогошћа, Слога - Маглај. Одгођен је меч Извиђач - Херцеговац због обавеза екипе из Љубушког у европским куповима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана